SUVs by Toyota: Από το Aygo X, στο best-seller C-HR
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

SUVs by Toyota: Από το Aygo X, στο best-seller C-HR

23.986 Επισκέψεις στο άρθρο

Πριν ένα χρόνο η Toyota πρακτικά έπαιζε μπάλα στα SUV μόνο με τα C-HR και RAV4. Με τα Yaris Cross και Aygo X, αλλά και τη νέα Corolla Cross που παρουσίασε πρόσφατα όμως αλλάζει το σκηνικό. Δείτε παρακάτω τι ξεχωριστό έχει να προβάλει το κάθε μοντέλο.

SUV για όλα τα γούστα: Από μίνι πόλης μέχρι οικογενειακό

Από την μία είναι η δημοφιλέστερη μάρκα στην ελληνική αγορά. Από την άλλη, τα SUV είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία στην ελληνική αγορά. Επομένως, λογικό είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο να επιβάλει περισσότερη ανάλυση.

Μέχρι πρόσφατα άλλωστε, η Toyota διέθετε στην γκάμα της μόνο το C-HR, το οποίο είναι το best seller στα οικογενειακά SUV. Τους τελευταίους μήνες όμως έχουν έρθει το Yaris Cross που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις (και θα κλείσει τη χρονιά εικάζουμε στο βάθρο), και το Aygo Χ, η μικρότερη πρόταση της ιαπωνικής μάρκας στα SUV. Και μην ξεχνάμε το νεότερο μέλος της SUV οικογένειας της Toyota, την νέα Corolla Cross. που προσφέρεται στη χώρα μας με υβριδικό σύνολο ισχύος 197 ίππων, σε δικίνητη και 4κίνητη με κόστος απόκτησης από 31.200 ευρώ και με την οποία θα έρθουμε σε επαφή σε λίγο καιρό.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, η Toyota έχει πλέον μια πλήρη γκάμα στα SUV (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το RAV4 στα μεσαία SUV το οποίο έρχεται με τιμή από 30.210 ευρώ!) και για το λόγο αυτό παρακάτω αναλύουμε τα συν και πλην της κάθε πρότασης, καθώς επίσης προσπαθούμε να βρούμε αν (και τι) τα συνδέει.


Διαφορετική φιλοσοφία συναντάμε στο πίσω μέρος, με το Yaris Cross να είναι περισσότερο «τετραγωνισμένο» και το C-HR να ξεχωρίζει ελέω της κουπέ αισθητικής με την κεκλιμένη οροφή.

Διαφορετική φιλοσοφία συναντάμε στο πίσω μέρος, με το Yaris Cross να είναι περισσότερο «τετραγωνισμένο» και το C-HR να ξεχωρίζει ελέω της κουπέ αισθητικής με την κεκλιμένη οροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: SUV χαρακτήρας για Aygo X και Yaris Cross, αιχμηρό το C-HR

Ως μάρκα που απευθύνεται σε κοινό οιασδήποτε ηλικίας, η Toyota «σχεδιάζει» αυτοκίνητα με δυναμικές λεπτομέρειες, αλλά και σαφές στιβαρό αποτύπωμα. Στην περίπτωσή μας, το SUV μέγεθος χαρίζει την αναγκαία επιβλητικότητα, με το κάθε μοντέλο πάντως να την συνοδεύει με διαφορετικής φύσεως design. Για παράδειγμα, το μικρότερων διαστάσεων Aygo X, «τιμά» την περιπετειώδη ονομασία του, έχοντας πιο ψηλή θέση οδήγησης και αυξημένη απόσταση από το έδαφος (146 χλστ.). Οπωσδήποτε είναι μια ξεχωριστή πρόταση στα μίνι.

Περισσότερο «τετράγωνο» χαρακτήρα συναντάμε στο Toyota Yaris Cross. Δεν πρόκειται για ένα υπερυψωμένο Yaris, αλλά για ένα μικρό SUV που θυμίζει RAV4 στο πίσω μέρος, «εκπέμποντας» όγκο χάρη στα ψηλά τοποθετημένα φανάρια και την κάθετη μάσκα στον πρόβολο. Και αυτό κάνει ηχηρό οπτικό αποτύπωμα στην κατηγορία.

Και τέλος, φουτουριστικό και «άγριο» είναι το Toyota C-HR. Μολονότι βρίσκεται σε μία κατηγορία που απευθύνεται σε οικογενειάρχες, το C-HR υιοθετεί μία πιο νεανική σχεδίαση και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Η κουπέ αισθητική με την κεκλιμένη πίσω οροφή, οι αιχμηρές «γραμμές» και τα φουσκώματα στους θόλους είναι μερικές μόνο πινελιές που... κραυγάζουν επιθετικότητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL