• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι σχεδιαστές της X-Tomi Design, ελάχιστα μετά την παρουσίαση του «κανονικού» πεντάθυρου Renault Twingo GT, μας δείχνουν το όραμά τους για την τρίθυρη εκδοχή του.

Scoop: Τρίθυρο Twingo GT

2.748 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/6/2016

Δεν προλάβαμε καλά καλά να δούμε το νέο Renault Twingo GT των 110 ίππων και ήδη έρχεται η πρώτη πρόταση ανεξάρτητων σχεδιαστών για την τρίθυρη εκδοχή του.

 
Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά τους, οι σχεδιαστές της X-Tomi Design, ελάχιστα μετά την παρουσίαση του «κανονικού» πεντάθυρου Renault Twingo GT, μας δείχνουν το όραμά τους για την τρίθυρη εκδοχή του «πικάντικου» γαλλικού μίνι.

Σίγουρα δεν είναι στα σχέδια της Renault Sport να φτιάξει κάτι τέτοιο, καθώς το μοντέλο διατίθεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα. Ωστόσο, είναι γεγονός πως ο σπορ «χαρακτήρας» του οχήματος, ταιριάζει περισσότερο σε τρίθυρο «κοστούμι».

Κατά τα λοιπά, υπενθυμίζουμε πως στο νέο πισωκίνητο Twingo GT, οι μηχανικοί της Renault Sport αύξησαν την απόδοση του 0.9 TCe κινητήρα στους 110 ίππους και στα 170 Nm. Το μηχανικό κιβώτιο διαθέτει πιο κοντές σχέσεις, πειράχτηκε το σασί, ενώ αναβαθμίστηκε και η ανάρτηση. Επιπλέον, το ESP διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις και το τιμόνι έχει μεταβλητό λόγο. Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, το Twingo GT φοράει ένα ελαφρώς πιο επιθετικό body kit, με πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ εντύπωση προκαλεί η νέα απόχρωση Piment Orange. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, πίσω έχουν τοποθετηθεί διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ κυριαρχούν και οι διπλές αυτοκόλλητες ρίγες.