4 φωτογραφίες »

Στο φως νέες εικόνες του σκληροπυρηνικού Audi RS3

2.285 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2021)

Το νέο RS3 βρίσκεται προ των πυλών και πλέον έχουμε στην διάθεσή μας κάποιες καινούριες εικόνες για να πάρουμε μια γεύση από το πως θα μοιάζει το γερμανικό hot-hatch.

Η Audi παρουσίασε τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου RS3 σε hatchback και σεντάν εκδόσεις για να συνοδεύσει μια ανακοίνωση για την επιτυχία που σημειώνουν τα RS μοντέλα της, ωστόσο δεν αποκάλυψε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε. Οι φωτογραφίες μάλιστα του νέου RS3 που ήρθαν στο φως ήταν μακρινές και οι φίλοι της φίρμας δεν μπορούσαν να βγάλουν κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα για την σχεδίαση του μεγάλου αντιπάλου της Mercedes-AMG A 45 S.


Το RS3 hatchback θα εξοπλίζεται με νέο σύστημα εξάτμισης με oval απολήξεις.

Το RS3 hatchback θα εξοπλίζεται με νέο σύστημα εξάτμισης με oval απολήξεις.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>


Η Auditography ωστόσο κατάφερε να εξασφαλίσει κάποιες πιο exclusive φωτογραφίες του νέου RS3 που επιβεβαιώνουν πως το σκληροπυρηνικό hot-hatch θα εξοπλίζεται με μεγάλους  «πραγματικούς» αεραγωγούς στον μπροστινό μέρος (αυτοί στο πίσω μέρος θα συνεχίζουν να είναι διακοσμητικοί), oval απολήξεις στην εξάτμιση που θα δείχνουν πως δεν θα πρόκειται για κάποιο Α3 και μεγάλες ζάντες τυλιγμένες σε Pirelli ελαστικά.

Το RS3 σεντάν τυλιγμένο με το ειδικό καμουφλάζ.

Το RS3 σεντάν τυλιγμένο με το ειδικό καμουφλάζ.


Tόσο το hatchback όσο και το σεντάν είναι τυλιγμένα με ειδικό καμουφλάζ, ώστε να κρατηθούν κρυφά τα σημεία κλειδιά της εξωτερικής τους εμφάνισης, όσο αυτό είναι δυνατόν. Εάν αναρωτιέστε τι σημαίνουν τα νούμερα «1-2-4-5-3» που βρίσκονται στο πλαϊνό μέρος των αυτοκινήτων,  η απάντηση κρύβεται στην  ακολουθία ανάφλεξης των κυλίνδρων του γνωστού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων με τον οποίο θα εξοπλίζονται για μια ακόμη φορά τα RS3 hatchback και σεντάν. Το μοτέρ αυτό το βρίσκουμε πλέον τόσο στο TT RS όσο και στο νέο RS Q3 και είναι ένα από τα λιγοστά πλέον 5κύλινδρα μοτέρ της αγοράς.

Η ισχύς του νέου RS3 λέγεται πως θα παραμείνει στα 400 άλογα, η ροπή του θα αυξηθεί, ενώ το 0-100χλμ./ώρα θα γίνεται σίγουρα σε κάτω από 4 δευτερόλεπτα, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι στο μεγάλο του αντίπαλο, την Mercedes-AMG A 45 S των 421 ίππων που χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα για την προσπάθειά της μέχρι τα 100χλμ./ώρα. Η μετάδοση του νέου RS3 θα είναι πιθανότατα αυτόματη 7 σχέσεων και φυσικά, θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η επίσημη παρουσίαση λέγεται πως θα γίνει τον επόμενο μήνα, με τις παραγγελίες να ακολουθούν προς τα τέλη του καλοκαιριού. Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν πιθανότατα το φθινόπωρο.

 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

Hyundai
NISSAN