To CX-30.

Σχεδόν έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό Mazda

2.367 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2019)

Στο Σαλόνι του Τόκιο και με όνομα e-TPV λέγεται πως θα κάνει ντεμπούτο το πρώτο ηλεκτρικό της Mazda.


Ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παρουσιάσει η Mazda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το στόμα του εκπροσώπου της ιαπωνικής μάρκας, Yoshikazu Nagai.

Το ηλεκτρικό αυτό είναι αυτή την στιγμή σε κατάσταση πρωτότυπου και «φοράει» το αμάξωμα του CX-30, αν και θα έχει εμβλήματα e-TPV. Διεθνή μέσα κάνουν λόγο πως το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στο Τόκιο ως ένα νέο μοντέλο με τις φήμες να κάνουν λόγο πως θα πρόκειται για κάποιο concept και όχι για κάποιο όχημα που θα προστεθεί σύντομα στην γκάμα της Mazda.

Πηγή ισχύος θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 141 ίππων σε συνδυασμό με μια σχετικά μικρή μπαταρία 35,5 kWh ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται ένας range extender για τις αγορές εκτός Ιαπωνίας.

Όπως και να έχει, αν όντως η Μazda προχωρήσει στην παρουσίαση ενός ηλεκτρικού, έστω και σε μορφή concept, θα πρόκειται για μια απόφαση σταθμός στην ιστορία της φίρμας. Η Mazda σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες, της Ιαπωνίας και όχι μόνο, έχει μείνει στάσιμη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με χαρακτηριστική απόδειξη να είναι ότι δεν έχει αυτή την στιγμή στην γκάμα της ούτε ένα υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 

Toyota
test center