Tο νέο σύστημα ονομάζεται Tyre Damage Monitoring System (TDMS).

Σύστημα εντοπίζει τις ζημιές στα ελαστικά (+vid)

1.677 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2020)

H Bridgestone συνεργάστηκε με την Microsoft και ανέπτυξαν μια συσκευή εντοπισμού ζημιών στα ελαστικά, η οποία ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.


Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι δύο μεγάλες εταιρείες, το νέο σύστημα που ονομάζεται Tyre Damage Monitoring System (TDMS) μπορεί να ανιχνεύσει πότε ένα ελαστικό έχει υποστεί ζημιά μετά από πέρασμα από λακκούβα, επαφή με κράσπεδο ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να είναι διάσπαρτα στο δρόμο και στη συνέχεια να ειδοποιήσει αμέσως τον οδηγό.
 
Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα από την πλατφόρμα της Microsoft όπου συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία από τα συνδεδεμένα οχήματα (MCVP), αλλά και από αισθητήρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο όχημα. Έτσι κάνοντας χρήση αλγόριθμων προχωρά στην ανίχνευση ανωμαλιών στην επιφάνεια των ελαστικών.
 
Μάλιστα η Bridgestone σημειώνει και έναν ακόμα τομέα στον οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο το νέο σύστημα και για τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα. Όπως αναφέρει επειδή το σύστημα κατανοεί πότε και πού έχει συμβεί ζημιά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ειδοποιήσει τους φορείς συντήρησης του δρόμου για λακκούβες ή άλλους κινδύνους που ενέχουν.
 
Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει διαθέσιμο άλλο ισοδύναμο σύστημα παρακολούθησης στην αγορά» και ότι οι πλησιέστερες εναλλακτικές λύσεις απαιτούν επιπλέον εξοπλισμό στο όχημα.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Bridgestone εκτιμά ότι η ζημιά των ελαστικών αφορά το 30% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την αστοχία των ελαστικών και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφευχθούν χωρίς τακτική, στενή επιθεώρηση. Η ζημιά στα ελαστικά μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στους τροχούς, καθώς και στα εξαρτήματα ανάρτησης και διεύθυνσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο για ενδεχόμενο ατύχημα.

MERCEDES NEW RANGE
OPEL