Δοκιμή: Mazda 2 mHEV με 90 PS | Δεν «καίει», ούτε «πάει», αλλά έχει super ποιότητα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Mazda 2 mHEV με 90 PS | Δεν «καίει», ούτε «πάει», αλλά έχει super ποιότητα

62.966 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2021)

Δεν είναι από τα mainstream σε εμπορικότητα μοντέλα της κατηγορίας, γιατί διαθέτει μια… εναλλακτική φιλοσοφία, διαθέτει ωστόσο έναν πλήρη αστικό χαρακτήρα που ενθουσιάζει με την χαμηλή του κατανάλωση και την καλή ποιότητα κατασκευής.

Το Mazda 2 μπορεί να μην φιγουράρει ψηλά στις πωλήσεις της κατηγορίας και να μην πρωταγωνιστεί, ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αουτσάιντερ που σε κάποιους θα… γυαλίσει, θα ταιριάξει, και στο τέλος θα χαροποιήσει λόγω εναλλακτικού χαρακτήρα και μικρών μοναδικών του στοιχείων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Έχει μόνο μια έκδοση κινητήρα, από 14.946 ευρώ

Το Mazda 2 δεν έχει πλούσια γκάμα, είναι διαθέσιμο σε μια μόνο έκδοση ισχύος, δηλαδή έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 90 ίππων και σε τρία εξοπλιστικά επίπεδα. Στη βάση βρίσκεται η έκδοση Challenge, το κόστος της οποίας ξεκινά από τα 14.946 ευρώ, αμέσως μετά ακολουθεί η έκδοση Takumi με κόστος από 16.925 ευρώ, ενώ η τρίτη και κορυφαία έκδοση Takumi Plus κοστίζει 17.879 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο, πως δεν κάνει καθόλου «εκπτώσεις» στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως π.χ. μη ηλεκτρικά πίσω παράθυρα, ενώ παράλληλα διαθέτει πιο premium στοιχεία εξοπλισμού, όπως δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ. Από την άλλη βέβαια θα θέλαμε σύστημα αυτόνομου φρένου. 
 

Σχεδίαση: Μιλάει «Kodo»

Το «2άρι», ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο που βλέπουμε σε όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας, παρά τις πιο compact διαστάσεις του (μήκος 4,07 μ.). Φυσικά αναφερόμαστε στη σχεδιαστική γλώσσα «Kodo», η οποία εκφράζεται από την μεγάλη κυψελωτή γρίλια που «ακουμπά» στα φωτιστικά σώματα. Το φινίρισμα χρωμίου της δίνει έξτρα πόντους προσδίδοντας ένα πιο κομψό αποτέλεσμα, όπως και τα χαμηλά και οριζόντια τοποθετημένα λεπτά LED φώτα ομίχλης. Εμάς μας αρέσει γιατί είναι διαφορετικό, από εκεί και πέρα βλέπετε και εσείς τις εικόνες.

Εσωτερικό- Χώροι: Ξεχωρίζει η ποιότητα υλικών και κατασκευής

Κινητήρας: Πολύ οικονομικός, αλλά από ρεπρίζ…

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Audi