ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ντρέπεσαι... να μπεις: Τα 4 πιο πολυτελή μικρά SUV

 Σχολιάστε 
62.979 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2024)
Τα 4 μικρά SUV με την περισσότερη αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό
5 Φωτογραφίες »

Τα 4 μικρά SUV με την περισσότερη αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό

- Πιο πολυτελές είναι το Lexus LBX (βαθμολογία 87%)
- Το Audi Q2 εκπροσωπεί το Big3 των premium Γερμανών
- Out of the box σχεδίαση & εργονομία έχει το DS3 που κλείνει το βάθρο (82%)
- Ένα κλικ κάτω από τους παραδοσιακούς παίκτες (80%) το Peugeot 2008 με καλύτερη τιμή

Στην 1η θέση το νέο, ιαπωνικό, Lexus LBX (βαθμολογία 87%)

Πόσο σημαντική είναι για σένα η αίσθηση πολυτέλειας; Μεταξύ των μετρήσεων που πραγματοποιεί το AutoΤρίτη Test Center είναι και η αξιολόγηση της αίσθησης πολυτέλειας. Για την συγκεκριμένη παράμετρο λαμβάνουμε υπόψη την ποιότητα κατασκευής και υλικών της καμπίνας, όπως επίσης, το τεχνολογικό υπόβαθρο και τη συνολική εικόνα. Με βάση αυτούς τους τομείς καταλήγουμε στην τελική βαθμολογία κάθε μοντέλου.  
 
Στην κατηγορία των μικρών SUV δεν έμπαινε τόσο ψηλά ως προτεραιότητα η αίσθηση πολυτέλειας. Μέχρι πρότινος, τουλάχιστον, διότι η έλευση του νέου Lexus LBX άλλαξε τα δεδομένα. Το μικρότερο SUV στην ιστορία της Lexus φέρνει premium αύρα στο segment των SUV και αποτελεί το κορυφαίο σε ποιότητα κατασκευής μοντέλο της κατηγορίας (ποσοστό 87%). Το κομψό design (στάνταρ ατμοσφαιρικός φωτισμός), τα εξαιρετικής ποιότητας ακριβά υλικά και ο high-tech ψηφιακός διάκοσμος είναι στοιχεία που «απαιτείς» από ένα premium αυτοκίνητο, με το Lexus LBX να σε ικανοποιεί και με το παραπάνω.

Το Audi Q2 είναι ο εκπρόσωπος των Big3 premium Γερμανών

Στη 2η θέση των μικρών SUV ως προς την αίσθηση πολυτέλειας βρίσκεται το Audi Q2, μιας και δεν μπορεί να λείπει από μία τέτοια λίστας ένας εκπρόσωπος των 3 premium γερμανικών μαρκών. Λιτό σχεδιαστικά αλλά πολύ φροντισμένο ποιοτικά, το Audi Q2 έχει ποσοστό αξιολόγησης 84%. Σε σχέση, δε, με την αρχή της εμπορικής του πορείας είναι περισσότερο «φορτωμένο» τεχνολογικά, με στάνταρ ψηφιακό πίνακα 12,3 ιντσών και touchscreen στις 8,8 ίντσες.


Πέραν της κορυφαίας ποιότητας κατασκευής, το Lexus LBX φημίζεται και για τον ψηφιακό του διάκοσμο, με τον προαιρετικό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών (Tazuna Pro) να είναι ο μεγαλύτερος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας
5 Φωτογραφίες »

Πέραν της κορυφαίας ποιότητας κατασκευής, το Lexus LBX φημίζεται και για τον ψηφιακό του διάκοσμο, με τον προαιρετικό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών (Tazuna Pro) να είναι ο μεγαλύτερος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας

Out of the box σχεδίαση & εργονομία έχει το DS3 που κλείνει το βάθρο (82%)

Με ποσοστό αξιολόγησης 82% το DS 3 είναι το 3ο πολυτελέστερο μικρό SUV. Διότι τα τελευταία χρόνια δεν είναι «γερμανικό μονοπώλιο» οι premium κατασκευές. Στην περίπτωση του DS 3, η γαλλική μάρκα έχει δημιουργήσει ένα avant garde μοντέλο, με ξεχωριστή εσωτερική κατασκευή όπου χρησιμοποιούνται καλά, μαλακά υλικά στη μεγαλύτερη επιφάνεια του ταμπλό. Μάλιστα, εκτός της πολύ υψηλής ποιότητας κατασκευής το DS 3 (όπως και κάθε DS) φημίζεται για την ιδιαίτερη σχεδίαση και εργονομία του (μοτίβο με ρόμβους σε πλήκτρα συντομεύσεων στην κεντρική κονσόλα).

Ένα κλικ κάτω από τους παραδοσιακούς παίκτες (80%) το Peugeot 2008 με καλύτερη τιμή

Η 4άδα των μικρών SUV με την περισσότερη αίσθηση πολυτέλειας ολοκληρώνεται με το Peugeot 2008 (80%), ένα mainstream SUV πόλης με έντονο premium αποτύπωμα. Και σε πολύ χαμηλή τιμή (24.800 ευρώ), που είναι ένας από τους παράγοντες των πολύ υψηλών «πτήσεων» για το 2008 (2ο σε πωλήσεις μικρό SUV για το 2024). Όσον αφορά την εικόνα της καμπίνας του έχουμε να σταθούμε τόσο στην ποιότητα των υλικών όσο και στο ευρύτερο design της καμπίνας, με το i-Cockpit πιλοτήριο, το μικρό τιμόνι και τους διακόπτες τύπου πιάνο κάτω από την κεντρική κονσόλα.
 

Μάρκα/Μοντέλο Τιμή από σε ευρώ Infotainment - Οθόνη (ίντσες) Αίσθηση πολυτέλειας
Lexus LBX 1,5L Hybrid Electric 136 PS   9,8 87
Audi Q2 30 TFSI 116 PS   8,3 84
DS 3 1,2 PureTech 100 PS   10,3 82
Peugeot 2008 1,2 PureTech 100 PS   10 80

Hyundai
JEEP