O Bernhard Maier.

Τελειώνει από τη Skoda ο Bernhard Maier

1.569 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2020)

Τις τελευταίες του ημέρες στην κεφαλή της Skoda διανύει ο Bernhard Maier, καθώς στο τέλος του μήνα αναμένεται να αποχωρήσει. Άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία.

Ο όμιλος Volkswagen έχει ξεκινήσει μια σειρά κινήσεων μεταξύ των ανώτερων στελεχών, οι οποίες επηρεάζουν όλες τις μάρκες που βρίσκονται υπό τη σκέπη του. Μία από αυτές είναι και η προγραμματισμένη αλλαγή στην κεφαλή της Skoda. Ο Bernhard Maier ο οποίος υπηρετεί τον τίτλο του CEO της τσεχικής μάρκας από το 2015 αναμένεται να αποχωρήσει.
 
Υπό την ηγεσία του, η Skoda επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις και τα μοντέλα της με την κυκλοφορία των SUV Kodiaq, Karoq και Kamiq. Η εταιρεία προετοιμάζεται επίσης να λανσάρει το Enyaq iV, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με βάση την πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group.  
 
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που θα πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή, ούτε έχει ξεκαθαριστεί εάν ο 60χρονος Maier θα αποχωρήσει οριστικά από το Volkswagen Group ή ενδέχεται να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο. Μάλιστα το δεύτερο είναι κίνηση που συνηθίζεται από τον γερμανικό όμιλο, καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το 2015 ο Maier μετακόμισε από την Porsche στην Skoda.
 
Σε δήλωσή της, η Skoda είπε ότι ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος θα εκλεγεί σύμφωνα με την τσεχική νομοθεσία και θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας τον Αύγουστο.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι ο Maier αναστάτωσε ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου με την πρόθεσή του να επεκτείνει τις πωλήσεις της Skoda σε βασικές αγορές της Volkswagen. Παράλληλα λέγεται πως χάρη στο χαμηλότερο κόστος παραγωγής στην Τσεχική Δημοκρατία, είχε τη δυνατότητα και «χτυπούσε» στο κόστος απόκτησης τα αντίστοιχα μοντέλα της μάρκας VW.

FORD E-TRANSIT
OPEL