Η κομψότητα και οι compact διαστάσεις χαρακτηρίζουν την παρουσία του Peugeot 308, όπως δείχνουν και οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η κομψότητα και οι compact διαστάσεις χαρακτηρίζουν την παρουσία του Peugeot 308, όπως δείχνουν και οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Αρμονική συνεργασία

69.438 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2016)

Ο νέος 1,6 BlueHDI κινητήρας αποδίδει 120 άλογα, αλλά κυρίως 300 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. και αν το θελήσεις συνδυάζεται με το EAT6, ένα κλασικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, έξι σχέσεων. Υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας από το λεβιέ (θα θέλαμε και paddles στο τιμόνι) και δύο επιπλέον προγράμματα: Sport και Winter. Στην πράξη το κιβώτιο έχει εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και σε συνδυασμό με την ευρωστία του κινητήρα, που ακούγεται ελάχιστα, το σύνολο ενθουσιάζει. 


Οι αλλαγές ως ένα σημείο θυμίζουν αυτές ενός πιο σοφιστικέ κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, τόσο στο ταξίδι, όσο και στην πόλη. Το άμεσο kickdown βοηθά στις πολύ καλές επιδόσεις του Peugeot 308 της δοκιμής. Καλά είναι τα νέα και από το μέτωπο της κατανάλωσης. Όχι όσο υπόσχεται η Peugeot (3,6 λτ./100 χλμ.), αλλά και τα 5,4-5,6 λτ./100 χλμ, που είδαμε στο σύνολο της δοκιμής δεν είναι και άσχημα για ένα αυτόματο μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen