Στην off road επιλογή το A4 allroad αποκτά απρόσμενα υψηλές δυνατότητες κίνησης σε εκτός δρόμου κομμάτια και σταματάει όπου δεν του επιτρέπουν τα ασφάλτινα ελαστικά και οι «γωνίες» του.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην off road επιλογή το A4 allroad αποκτά απρόσμενα υψηλές δυνατότητες κίνησης σε εκτός δρόμου κομμάτια και σταματάει όπου δεν του επιτρέπουν τα ασφάλτινα ελαστικά και οι «γωνίες» του.

Οδική συμπεριφορά: Οδηγικός χαμαιλέων

32.329 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2017)

Στο δρόμο το A4 allroad quattro παρά τα κοινά του μηχανικά μέρη με τις τετρακίνητες εκδόσεις του Α4, καταφέρνει και βγάζει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Το εκπληκτικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι υστερεί σε αίσθηση και σε αποτελεσματικότητα από τα πιο σφιχτά και με μικρότερη διαδρομής ανάρτησης αδέρφια του, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευχάριστο. Η ανάρτηση λοιπόν που διαμορφώνει κατά το ήμισυ αυτόν τον χαρακτήρα, είναι πιο μαλακή αλλά και πάλι σφιχτή με τη χρήση του συστήματος ελέγχου απόσβεσης. Σε κάθε ρύθμιση του συστήματος παραμετροποίησης Drive Select συνεχίζει να χαρακτηρίζεται σφιχτή γενικά όμως είναι απόλυτα άνετη και προβάλλει και κορυφαία ποιότητα κύλισης. To άλλο μισό του χαρακτήρα του allroad καθορίζεται από το εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης quattro, με κεντρικά ελεγχόμενο διαφορικό torsen 3ης γενιάς. Eκείνο είναι άμεσο και με αρχικό ποσοστό 40-60 εμπρός πίσω, έχει την τάση να αναδεικνύει το πίσω μέρος ως πρωταγωνιστή της οδικής του συμπεριφοράς. Μάλιστα το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει έως και το 85% πίσω. Στην πράξη το A4 allroad προσφέρει μέτρια αίσθηση από το τιμόνι και δείχνει το βάρος του στις θέσεις Comfort και Efficiency του Drive Select. Στην Dynamic το allroad «παίρνει» μικρότερες κλίσεις και αποκτά ελαφρώς καλύτερη αίσθηση και τις περισσότερες φορές θα κινηθεί ουδέτερα σε δρόμο με στροφές. Πατώντας πιο νωρίς και με μεγαλύτερη κλίση στο τιμόνι, ανάλογα και με τα χιλιόμετρα, το allroad θα στρίψει με τα τέσσερα ή και υπερστροφικά αλλά σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα γρήγορα. Πέραν των Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency και Individual, το Drive Select προσφέρει και μια επιπλέον επιλογή, την off road. Εκεί, το A4 allroad αποκτά απρόσμενα υψηλές δυνατότητες κίνησης σε εκτός δρόμου κομμάτια και σταματάει όπου δεν του επιτρέπουν τα ασφάλτινα ελαστικά και οι «γωνίες» του. Τα πολύ ικανά φρένα έρχονται να επιβεβαιώσουν τον ασφαλή χαρακτήρα του.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto