Κάψανε λιγότερο από diesel
Hyundai i30
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai i30

41.597 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2018)

Η Hyundai έχει φτάσει σε σημείο να παρουσιάζει ικανές και άκρως ανταγωνιστικές προτάσεις με το νέο i30 να είναι μια από αυτές. Το κορεάτικο μικρομεσαίο διαθέτει στάνταρ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και προσφέρει ένα εξαιρετικό valuye for money, όντας μάλιστα το πιο προσιτό από όλα τα μοντέλα της δοκιμής. Δίνει έμφαση στην άνεση και αυτό φάνηκε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


70 χλμ./ώρα - επιτυχής προσπάθεια
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια του i30 στην ταχύτητα «βάσης» των 70 χλμ./ώρα, ωστόσο το τιμόνι δεν έχει την αμεσότητα και την «κοψιά» των αντιπάλων του, ενώ το ESP έστω και στιγμιαία ενεργοποιήθηκε. Δεν μας ενέπνευσε για υπερβολές για αυτό και η επόμενη προσπάθεια έγινε μόλις 1 χλμ./ώρα πιο πάνω στα 71, όπου και πάλι ήταν επιτυχημένη.

73 χλμ./ώρα - ανεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια στα 73 χλμ./ώρα ανέδειξε περισσότερο αδυναμίες του i30, όπως το τιμόνι. Η κλίση έγινε μεγαλύτερη, ενώ αυξήθηκε σημαντικά και η ποσότητα της υποστροφής, που ήρθε αρκετά νωρίς. Το άνοιγμα της τροχιάς ήταν αρκετό για να χτυπήσουμε κορίνες, παρά την διακριτική επέμβαση του ESP. Το πίσω μέρος παρέμεινε πάντως αυστηρά ουδέτερο.

72 χλμ./ώρα - επιτυχής προσπάθεια
Το όριο του i30 της δοκιμής είναι στα 72 χλμ./ώρα. Είναι μέτρια επίδοση, που προκύπτει κυρίως από την άνετη ανάρτηση και την αίσθηση του τιμονιού, που δεν εμπνέει για υπερβολές. Σε κάθε περίπτωση το i30 είναι ομοιογενές, χωρίς απότομες αντιδράσεις ή και τάσεις ανατροπής. Αν στην εξίσωση μπει και η δελεαστική τιμή, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα.

Γενική αίσθηση οδηγού: Ξεκάθαρα εστιασμένο στην άνεση το i30, που είναι ομοιογενές και ασφαλές μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο. Οι αντιδράσεις του ακόμη και όταν ξεπεραστεί το όριο δεν είναι απρόβλεπτες ή απότομες. 

Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Το σίγουρο είναι πως έχει άνετους χώρους πίσω. Νιώσαμε την επέμβαση του ESP, αλλά και την αισθητή συγκριτικά αυξημένη κλίση του αμαξώματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
CORAL GAS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel