Τι περιμένεις να δεις στην επόμενη Fabia;

3.569 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

H Skoda φέρνει την επόμενη γενιά Fabia πιο σύντομα από ποτέ, με ριζικές αλλαγές στη σχεδίαση, στην τεχνολογία και την ποιότητα. Εσύ τι θες να δεις στην επόμενη Fabia;

 


H Fabia είναι ένα από τα τέσσερα μικρά μοντέλα του ομίλου. Τα Audi A1, VW Polo και Seat Ibiza βρίσκονται ήδη στην τελευταία γενιά της κοινής τους πλατφόρμας MBQ A0, όμως η τρέχουσα Fabia, παρότι είναι ακόμη καινούργια σχετικά, του 2014, πατάει σε μια ιδιόμορφη, υβριδική πλατφόρμα που είναι μοναδική στο μοντέλο. Και αυτό δε συμφέρει.

Έτσι, με την ενοποίηση όλων των μοντέλων του ομίλου για να μειωθούν οι πλατφόρμες, η Skoda επισπεύδει το λανσάρισμα της νέας Fabia, στο νέο πάτωμα, και με τα νέα μοτέρ, κιβώτια και αναρτήσεις που βρίσκονται ήδη στα άλλα τρία μικρά. Οπότε από αυτής της πλευράς ξέρουμε τι περιμένουμε να δούμε.

Το βασικό νέο είναι στη σχεδίαση, αφού η Fabia θα εναρμονιστεί με τη σχεδιαστική γλώσσα της νέας Octavia, δηλαδή με τη μικρή καμπούρα στη μύτη, και τα πολύ σφηνοειδή πίσω φώτα. Αναμένεται η ουρά να σχεδιαστεί λίγο πιο ψηλά για να κάνει το αυτοκίνητο πιο δυναμικό, ενώ αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αν η Fabia θα γίνει επιτέλους το ίδιο φαρδιά με τα άλλα τρία μικρά του ομίλου, ή αν θα πάρει τη στενότερη διαμόρφωση της πλατφόρμας και θα μείνει στενότερη, μια τακτική που η Skoda ακολουθεί σε κάποια μοντέλα, όπως το Scala.

Από κει και πέρα αναμένουμε αναβάθμιση στην ποιότητα, αφού η Skoda είναι γνωστό ότι έχει στη διάθεσή της τα καλύτερα πλαστικά του ομίλου, και εφόσον θέλει να κάνει χρήση, η Fabia μπορεί να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με το εξαίρετο Superb.

Εσείς όμως τι είναι αυτό που θέλετε να δείτε στη νέα Fabia; Τι θεωρείτε πως κρατάει το τρέχον μοντέλο πίσω και θέλετε να δείτε να αλλάζει; Πως θα ήταν μια Fabia που θα σας άρεσε; Τι λέτε;

Hyundai
OPEL