Το Concept #5 προλογίζει το επόμενο ηλεκτρικό SUV της smart

2.028 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)
Το Concept #5 προλογίζει το επόμενο ηλεκτρικό SUV της smart
6 Φωτογραφίες »

- Το Concept #5 θα «αγγίζει» το μέγεθος ενός μεσαίου SUV
- Έχει σχάρα οροφής και εξοπλισμό για off-road εξορμήσεις
- Θα έχει τρεις ψηφιακές οθόνες στην καμπίνα
- Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα καλύπτει 550 χλμ. με μια φόρτιση

Το Concept #5 θα «αγγίζει» το μέγεθος ενός μεσαίου SUV

Οι εποχές που η smart ήταν συνυφασμένη με τo μικροσκοπικά Fortwo έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη γερμανική οικογένεια είναι τα μοντέλα #1 και #3. Το Concept με την ονομασία #5 μας προετοιμάζει για κάτι ακόμη μεγαλύτερο, όπως έχουμε δει και στα σχέδιά του. Η φίρμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι ακριβείς του διαστάσεις, αλλά το έχει χαρακτηρίσει ως ένα SUV μεσαίου μεγέθους.

Έχει σχάρα οροφής και εξοπλισμό για off-road εξορμήσεις

H off-road προσέγγιση του #5 φαίνεται από την πρώτη ματιά. Βλέπουμε, ογκώδη λάστιχα για κάθε τερέν, σχάρα στην οροφή, η οποία στο μπροστινό της μέρος διαθέτει προβολείς LED, επιβλητική μάσκα, καθώς και δύο καλώδια τοποθετημένα μπροστά από το παρμπρίζ με σκοπό την προστασία του μπροστινού μέρους από κλαδιά σε απαιτητικές εξορμήσεις. 

Θα έχει τρεις ψηφιακές οθόνες στην καμπίνα

Όσον αφορά το εσωτερικό, θα φέρει ψηφιακό ταμπλό οργάνων και δίπλα του μια οθόνη για το infotainment καθώς και μια επιπλέον οθόνη αποκλειστικά για τον συνοδηγό. Αν και οι περισσότερες από τις λειτουργίες θα είναι προσβάσιμες μέσω των δύο μεγάλων οθονών OLED, η εταιρεία θα εντάξει και κάποια φυσικά κουμπιά τα οποία θα βρίσκονται ανάμεσα στον ψηφιακό πίνακα και την οθόνη αφής.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα καλύπτει 550 χλμ. με μια φόρτιση

Η εταιρεία το προμοτάρει ως «το πιο ευέλικτο smart όλων των εποχών». Αναμένεται να διαθέτει τετρακίνηση και ζεύγος ηλεκτροκινητήρων. Η μπαταρία του προβλέπεται να έχει χωρητικότητα άνω των 100 kWh. Η φίρμα υποστηρίζει ότι το ηλεκτρικό SUV θα αξιοποιεί τεχνολογία 800 volt που θα επιτρέπει στην μπαταρία να φορτίζει από το 10 έως το 80% μέσα σε 15 λεπτά. Με γεμάτη τηνμπαταρία, οι Γερμανοί λένε ότι θα καλύπτει περί τα 550 χλμ. με μια φόρτιση.

Η παρουσία του αναμένεται να γίνει αισθητή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας. Το πιθανότερο σενάριο για το #5 είναι να μπει στην παραγωγή εντός του 2024.

test center
SEAT