ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Ford Evos έγινε Mondeo Sport με 309 άλογα!

6.444 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2024)
Το Ford Evos έγινε Mondeo Sport με 309 άλογα!
4 Φωτογραφίες »

- Το Mondeo συνεχίζει να υπάρχει στην Κίνα.
- Καμία αλλαγή στη σχεδίαση.
- Με δύο οθόνες στην καμπίνα.
- Υβριδικό με 309 άλογα.

Το Mondeo συνεχίζει να υπάρχει στην Κίνα

Τα τελευταία χρόνια το Mondeo έχει αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή γκάμα της Ford, όχι όμως και από αυτή της Κίνας, αποτελώντας μάλιστα το αυτοκίνητο που ενέπνευσε τους ανθρώπους της μάρκας για τη δημιουργία του crossover, Evos. Θέλοντας λοιπόν να επωφεληθεί από τη δημοφιλία του ονόματος, η αμερικανική φίρμα προχώρησε στην μετονομασία του Evos σε Mondeo Sport, ενώ παράλληλα του πρόσφερε και ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Καμία αλλαγή στη σχεδίαση

Θυμίζουμε πως το Ford Evos παρουσιάστηκε επίσημα πριν από περίπου τρία χρόνια (Απρίλιο του 2021), ως ένα μοντέλο αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά, τη μεγαλύτερη δηλαδή του πλανήτη. Πλέον, η Ford ανακοίνωσε πως αλλάζει την ονομασία και το Evos λέγεται Mondeo Sport. Μάλιστα, η μάρκα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στο εξωτερικό μέρος, με εξαίρεση ορισμένα νέα χρώματα που προστέθηκαν στις διαθέσιμες επιλογές.
 
Το πεντάθυρο crossover έχει μήκος 4.920 χλστ., που το καθιστά 15 χλστ. πιο κοντό σε σύγκριση με το σεντάν Mondeo. Αμφότερα όμως διαθέτουν το ίδιο μεταξόνιο 2.945 χλστ., όμως το Mondeo Sport βρίσκεται ελαφρώς ψηλότερα από το έδαφος, με τη συνολική απόσταση να ανέρχεται στα 168 χλστ..

Με δύο οθόνες στην καμπίνα

Το εσωτερικό έχει επίσης μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής 4K 27 ιντσών με το σύστημα SYNC 2.0+ της Ford, να παραμένουν  Το πορτμπαγκάζ του crossover έχει χωρητικότητα 527 λίτρα, που αυξάνεται στα 1.550 λίτρα, όταν τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα.    

Υβριδικό με 309 άλογα

Το Ford Mondeo Sport εξοπλίζεται από υβριδικό σύστημα κίνησης. Αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα EcoBoost 2,0 λίτρων και έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα η συνδυασμένη ισχύ να φτάνει τους 309 ίππους. Όπως σε όλες τις εκδόσεις του Mondeo, η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου CVT.

Από 27.000 ευρώ η τιμή του στην Κίνα

Το Ford Mondeo Sport θα είναι σύντομα διαθέσιμο για παραγγελία στην Κίνα, μετά το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου Chongqing. Η τιμή του ξεκινά από τα 209.800 γουάν, δηλαδή περίπου 27.000 ευρώ.

Mercedes
JEEP