Tο νέο σπορ αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Wiesmann έλαβε την ονομασία Project Gecko.

Στο πίσω μέρος φαίνεται πως έχει λάβει μία αεροτομή.

Η πρώτη εικόνα teaser.

Το Wiesmann Project Gecko «επανεμφανίστηκε»

1.616 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2019)

Η Wiesmann εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου μοντέλου και έπειτα από την πρώτη εικόνα teaser που είχε αποκαλύψει, προχώρησε στη δημοσιοποίηση νέων εικόνων, αλλά και στη γνωστοποίηση του ονόματος του σπορ αυτοκινήτου το οποίο ετοιμάζει.

Όντας προγραμματισμένο να λανσαριστεί εντός του 2020, το νέο σπορ αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Wiesmann έλαβε την ονομασία Project Gecko. Όπως ήδη γνωρίζουμε το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μία έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου V8 4,4 λίτρων κινητήρα που χρησιμοποιείται στην τρέχουσα BMW M5, προσφέροντας 600 ίππους και 750 Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, το οποίο θα διοχετεύει την ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.
 
Ο παραπάνω συνδυασμός θα επιτρέπει στο Wiesmann Project Gecko να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτά, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.
 
Μιλώντας για το σχεδιαστικό κομμάτι, σύμφωνα με τα στοιχεία που απορρέουν μέσω των teaser εικόνων, το μυώδες πλευρικό προφίλ και η γρίλια στο εμπρόσθιο μέρος είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο πρόκειται για ένα δίπορτο κουπέ. Στο πίσω μέρος φαίνεται πως έχει λάβει μία αεροτομή η οποία θα συμβάλει στην καλύτερη αεροδυναμική αλλά και στις επιδόσεις του μοντέλου.
 
Αυτό δε θα είναι το μόνο στοιχείο καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο πως λεπτομέρειες του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένες από ίνες άνθρακα, ενώ ελαφριά θα είναι και η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί. Η κατανομή βάρους μεταξύ των δύο αξόνων θα βρίσκεται στο 50:50, ενώ ένα πλήρως ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης με διπλά ψαλίδια και ένα σύστημα πέδησης με αεριζόμενους δίσκους και εξαπίστονες δαγκάνες στον εμπρόσθιο άξονα θα είναι μέρη του εξοπλισμού.
 
Το Wiesmann Project Gecko το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα είναι πιο ισχυρό από οποιοδήποτε προηγούμενο δικό της μοντέλο, δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του εντός του 2019 πριν εισέλθει στις αγορές το 2020.

Mercedes
skoda