Toyota Ηybrid: Πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν τα υβριδικά Toyota;

Toyota Ηybrid: Πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν τα υβριδικά Toyota;

32.128 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2022)

Τα υβριδικά Toyota βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στις πρώτες επιλογές όσων θέλουν να κινηθούν πολύ οικονομικά εντός και εκτός πόλης. Πάμε να δούμε από τι αποτελείται το υβριδικό σύστημα της μάρκας και ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στους οδηγούς.

Η αρχιτεκτονική του υβριδικού συστήματος της Toyota και τα οφέλη του

Η Toyota ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων που επένδυσε στην υβριδική τεχνολογία και πλέον απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της απόφασης. Εδώ και δεκαετίες, η φίρμα κατάφερε να δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα υβριδικών μοντέλων όπως το Yaris, η Corolla, το C-HR και το RAV4 ενώ η οικογένεια αυτή συνεχίζει να επεκτείνεται με το νέο Yaris Cross. H Toyota υπολογίζει πως περισσότεροι από 12 εκατομμύρια οδηγοί παγκοσμίως έχουν ήδη επιλέξει κάποιο υβριδικό Toyota και έχουν απολαύσει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας. Πάμε όμως να μάθουμε τα πάντα για το πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από τι αποτελείται και πως λειτουργεί

Καρδιά του υβριδικού συστήματος της Toyota είναι ένας κινητήρας βενζίνης και ένας ηλεκτροκινητήρας που συνεργάζονται αρμονικά σε κάθε συνθήκη και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-CVT που προσφέρει βελούδινη επιτάχυνση και ασφάλεια. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά, τα Plug-in υβριδικά οχήματα αλλά τα άλλα συμβατικά αυτοκίνητα, τα υβριδικά Toyota παράγoyn τη δική τους ενέργεια. Σε κάθε φρενάρισμα, η θερμότητα που εκλύεται, αιχμαλωτίζεται αυτόματα και μεταφέρεται από το σύστημα Toyota Hybrid στην μπαταρία με αποτέλεσμα να τη φορτίζει ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Το υβριδικό σύστημα της Toyota δίνει επίσης την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ανάλογα με τις απαιτήσεις της διαδρομής: EV Mode για κίνηση αποκλειστικά ηλεκτρικά, ECO Mode για ακόμα περισσότερη οικονομία και POWER Mode για άμεση δύναμη όταν επιλέγεται πιο δυναμικό στιλ οδήγησης.

Τα οικονομικά οφέλη των υβριδικών Toyota

Τόσο κατά την εκκίνηση, όσο και σε χαμηλές – μεσαίες ταχύτητες, κάθε υβριδικό Toyota χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αποθηκευμένη ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, ο βενζινοκινητήρας συμμετέχει μόνο όταν χρειάζεται, σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτοκίνητα όπου λειτουργεί διαρκώς, καταναλώνοντας καύσιμο. To αποτέλεσμα; Μεγάλη οικονομία καυσίμου (έως και 40%), αφού η κατανάλωση μηδενίζεται σε μεγάλο ποσοστό μιας διαδρομής.

Ακόμα, με χαμηλές εκπομπές ρύπων από 70 g/km, το υβριδικά Toyota Hybrid είναι εναρμονισμένα με τα αυστηρά όρια που έχουν τεθεί όσον αφορά τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και έτσι απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας ενώ μπαίνουν ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Τέλος, η συντήρηση ενός υβριδικού Toyota είναι λιγότερο κοστοβόρα αφού διαθέτει λιγότερα μηχανικά μέρη από ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα:

• Δεν έχει εναλλάκτη ή μίζα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα
• Το σύστημα μετάδοσης e-CVT δεν περιέχει υλικό τριβής (δίσκο πλατώ)
• Τα τακάκια φρένων καταπονούνται λιγότερο και
• Τα υβριδικά μέρη δεν απαιτούν καμία συντήρηση, όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
citroen
KIA