• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

VW: Εξασφαλισμένο το μέλλον των Golf, Passat, T-Roc & Tiguan

2.385 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/3/2021

H Volkswagen ανακοίνωσε πως αυτά τα τέσσερα μοντέλα θα συνεχίσουν να αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας στην γκάμα μοντέλων με θερμικούς κινητήρες για αρκετά χρόνια ακόμη.


Η Volkswagen είναι μία από τις μάρκες που έχουν διαλέξει να επενδύσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη μιας μεγάλη ηλεκτροκίνητης γκάμα αυτοκινήτων. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμα ήδη τα νέα ID.3 και ID.4, ωστόσο η VW έχει ήδη κάνει σχέδια για την κατασκευή και άλλων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Η Volkswagen την ίδια στιγμή δεν έχει φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να αφήσει τα μοντέλα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης στην τύχη τους και για αυτό έκανε γνωστό πως, τα Golf, Passat, T-Roc και Tiguan έχουν το μέλλον τους στην γκάμα εξασφαλισμένο για αρκετά χρόνια ακόμη.

Ο CEO της φίρμας, κ. Ralf Brandstatter δήλωσε πως η εταιρεία «θα χρειαστεί μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και diesel για πολύ καιρό ακόμα» ενώ πρόσθεσε πως «οι κινητήρες του θα πρέπει να είναι πολύ αποδοτικοί». Ο Brandstatter δήλωσε επίσης, πως οι νέες γενιές των μοντέλων αυτών θα λάβουν, στο σύνολό τους, Plug-in υβριδική τεχνολογία που θα προσφέρει 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Ανάμεσα στα μοντέλα που ανέφερε η VW δεν βρίσκεται το Arteon, αφού πηγές από το περιβάλλον της φίρμας αναφέρουν πως η εταιρεία δεν σκοπεύει να κατασκευάσει κάποιον διάδοχο, θέλοντας να εστιάσει την προσοχή της στην ανάπτυξη crossover και SUV.

Όσον αφορά στα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε από την Volkswagen, περιμένουμε την αποκάλυψη του ID.4 GTX υψηλών επιδόσεων και του νέου ID.5 μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εταιρεία θα προχωρήσει και στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα τοποθετηθεί κάτω από το ID.3.
 

Tags: VOLKSWAGEN