10 φωτογραφίες »

Volkswagen: SUV brand χωρίς συμβιβασμούς

43.110 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2021)

Η πλήρης από SUV γκάμα μοντέλων της Volkswagen διευρύνεται, τόσο με το λανσάρισμα της eHybrid έκδοσης στο μικρομεσαίο Tiguan, όσο και με την πολυαναμενόμενη άφιξη του αμιγώς ηλεκτρικού ID.4. Έτσι, η γερμανική μάρκα συνεχίζει να κινείται με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών και της εποχής.

Τι αυτοκίνητο να αγοράσω; Τέσσερις μόνο λέξεις σε μια ερώτηση, που δημιουργεί υπερπολλαπλάσιες σκέψεις. Για να ξεδιαλύνει λοιπόν η κατάσταση χρειάζεται πρώτα από όλα να επιλέξει κανείς την κατηγορία που ταιριάζει στις ανάγκες και τα γούστα του. Η τάση της εποχής θέλει ολοένα και περισσότερους Έλληνες να προτιμούν SUV, και σχεδόν οι μισοί από τους αγοραστές αποφασίζουν να επενδύσουν εκεί τα χρήματά τους. Ποια, επομένως, είναι η μάρκα που μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες όσων θέλουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, άνεση, πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο και πρακτικότητα στο νέο τους αυτοκίνητο;
 
H απάντηση έρχεται από την Volkswagen, την εταιρεία που δικαίως θεωρείται ένα SUV brand, καθώς έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των πελατών για την ευρεία ποικιλία επιλογών που προσφέρει. Ο γερμανικός κολοσσός διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παλέτες επιλογών στην αγορά, διαθέτοντας μοντέλα σε σχεδόν κάθε επιμέρους κατηγορία SUV. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στα VW Τ-Cross και T-Roc στην αναπτυσσόμενη αγορά των μικρών SUV, ή στο κορυφαίο SUV πανευρωπαϊκά σε πωλήσεις Tiguan στην «παραδοσιακή» κατηγορία των μικρομεσαίων, το οποίο διατίθεται πλέον και σε έκδοση eHybrid. Μάλιστα, υπάρχει και η επιλογή του VW Touareg στα μεγαλύτερα SUV, ενώ πριν λίγο καιρό έκανε πρεμιέρα και το ID.4, το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen.
 
T-Cross και T-Roc: Δύο εκπρόσωποι της VW στο Top 3 των B-SUV!
Τα στοχεία της ελληνικής αγοράς για το 2020 μιλούν από μόνα τους και αρκούν για να διαπιστώσει κανείς την τεράστια δημοτικότητα της VW στην κατηγορία των μικρών SUV. Με πάνω από 1.500 μονάδες το καθένα, τα T-Roc και T-Cross βρέθηκαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την δυναμική της μάρκας.
 
Πρόκειται για δύο μοντέλα ίδιας κατηγορίας, διαφορετικής όμως... ψυχοσύνθεσης. Από την μία πλευρά, το πρεσβύτερο T-Roc που χάραξε το δρόμο της Volkswagen στην hot κατηγορία των B-SUV είναι ένα μοντέρνο αυτοκίνητο, το οποίο φέρνει ξεκάθαρα μία νεανική σχεδιαστική προσέγγιση, διαφορετική και ανανεωμένη σε σχέση με όσα μας έχει συνηθίσει η μάρκα στο παρελθόν. Η διχρωμία σε αμάξωμα και οροφή το καθιστούν αναγνωρίσιμο και εντυπωσιακό. Connected, λειτουργικό και με υψηλά επίπεδα εργονομίας στο εσωτερικό, είναι «must» επιλογή που απευθύνεται σε όσους ξεχωρίζουν και προσπαθούν μέσα από την οδήγηση να δείξουν την ισχυρή τους προσωπικότητα. Όσον αφορά τους κινητήρες και την οδική συμπεριφορά, το T-Roc είναι στιβαρό και με υψηλή ποιότητα κύλισης, ενώ εξοπλίζεται με τέσσερα διαφορετικά σύνολα βενζίνης και μία επιλογή πετρελαίου.
 
Πιο... φρέσκος, εξίσου όμως δημοφιλής, είναι ο έτερος εκπρόσωπος της VW στα B-SUV. Ο λόγος για το VW T-Cross, ένα μοντέρνο compact SUV με σχεδιαστικά στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας. Η ευελιξία του μικρότερου σε διαστάσεις SUV της μάρκας προσφέρουν στον οδηγό μία ιδανική επιλογή κίνησης, ένα SUV που μπορεί να ανταποκριθεί πετυχημένα τόσο στον απαιτητικό αστικό ιστό, όσο και σε  light  χωμάτινες διαδρομές. Trendy και νεανικό, το T-Cross υπόσχεται κορυφαία οδηγική εμπειρία και άνεση που ταιριάζει στις ανάγκες μιας μέσης οικογένειας, προσφέροντας δύο βενζινοκινητήρες, τον 1,0 TSI (στα 95 και 110 άλογα) και τον ισχυρό 1,5 TSI με 150 ίππους.
 
Το best seller Tiguan κατάλληλο για... διπλή απόλαυση
Το όχημα ελεύθερου χρόνου που έβαλε για τα καλά την Volkswagen στην σκέψη των αγοραστών είναι το Tiguan, το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία του και ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της μάρκας παγκοσμίως (μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Γερμανοί έχουν στο ενεργητικό τους και το Golf). Στην δεύτερη γενιά του και μετά από ένα φρεσκάρισμα, το μικρομεσαίο SUV της VW θυμίζει αρκετά το σύγχρονο Golf, έχοντας νέα LED σώματα, μεγαλύτερη γρίλια, αλλά και ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς. Συνολικά, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με δυναμικό και αναγνωρίσμο προφίλ, το οποίο ξεχωρίζει για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τον Crossover χαρακτήρα με την τετραγωνισμένη και γεμάτη ακμές σχεδιαστική φιλοσοφία.
 
Λόγω και της βαριάς του κληρονομιάς, το Tiguan προσαρμόζεται ακόμη περισσότερο στις σύγχρονες απαιτήσεις της «πράσινης» κινητικότητας αποκτώντας τεχνολογία Plug-in Hybrid με την έκδοση eHybrid. Ο κλασικός TSI βενζινοκινητήρας εσωτερικής καύσης συνεργάζεται αρμονικά με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική απόδοση 245 ίππων. Η αυτονομία των 50 περίπου χιλιομέτρων αρκεί για να καλύπτεται αποκλειστικά ηλεκτρικά η πλειονότητα των μέσων ημερήσιων διαδρομών με το σημαντικό πλεονέκτημα των μηδενικών εκπομπών ρύπων κατά την κίνηση. Όσον αφορά τους χρόνους φόρτισης, η μπαταρία επαναφορτίζεται σε μόλις 5 ώρες από απλή οικιακή πρίζα, ενώ σε Wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης με ισχύ φόρτισης 3,6 kW, ο αριθμός μειώνεται στις 3 ώρες και 40 λεπτά.
 
Σπορτίφ διάκοσμος με εξοπλισμό R-Line
Με πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης όσον αφορά το οδηγικό προφίλ (Driving Profile Selection), το eHybrid Tiguan ξεκινά πάντα με λειτουργία E-Mode, εφόσον έχει πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Υπάρχει ακόμη η υβριδική Hybrid-Mode στην οποία το ηλετρικό μοτέρ ενισχύει τον turbo TSI κατά την επιτάχυνση, ενώ για μεγάλες αποστάσεις συνίσταται η λειτουργία GTE στην οποία οι δύο κινητήρες συνδυάζονται για το μέγιστο αποτέλεσμα ισχύος των 245 ίππων. Αν, μάλιστα, επιλέξει κάποιος την e-Hybrid έκδοση, επωφελείται και με τον εξοπλισμό του μοντέλου ο οποίος περιλαμβάνεται στα πακέτα R-Line. Επομένως, θα βρείτε σπορ χαρακτήρα και λεπτομέρειες τις οποίες συναντάμε συνήθως σε Performance αυτοκίνητα της Volkswagen, όπως προφυλακτήρες ειδικής σχεδίασης, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και πίσω αεροτομή οροφής.
 
Ημιαυτόνομη οδήγηση με έξυπνα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίες IQ.Drive
Προτεραιότητα της VW παραμένει, φυσικά, η ασφαλέστερη οδήγηση μέσα από κορυφαία συστήματα υποβοήθησης. Όλα τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξοπλίζονται με τεχνολογίες IQ.Drive για ημιαυτόνομη οδήγηση. Προς το παρόν, όλα τα σύγχρονα συστήματα που εφοδιάζουν τα μοντέλα της Volkswagen, προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και μία σειρά από διευκολύνσεις σε κάθε έκφανση της οδήγησης, από την κίνηση εντός και εκτός αστικού περιβάλλοντος, έως στην στάθμεση και το παρκάρισμα. Έτσι λοιπόν, όσοι επιλέξετε ένα μοντέλο VW από την ευρεία γκάμα SUV και όχι μόνο, θα βρείτε, μεταξύ άλλων, Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (Emergency Assist), Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας ορατότητας στις νυχτερινές διαδρομές (Light Assist), Adaptive Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας κ.α.
 
Εξάλλου, με την τεχνητή νοημοσύνη να ενσωματώνεται σταδιακά σε ολοένα και περισσότερες πτυχές της αυτοκίνησης, στόχος της Volkswagen είναι μακροπρόθεσμα να εφαρμόσει τις έξυπνες καινοτομίες, που θα καταστήσουν εφικτή την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, που θα τεθεί στη διάθεση του οδηγού και των επιβατών.

Toyota
moto