H γερμανική φίρμα θα είναι αυτή που θα επιβλέπει τις τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες της Bentley.

Υπό τον έλεγχο της Audi η Bentley;

1.716 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2020)

Υπό τον έλεγχο της Audi αναμένεται να βρεθεί η Bentley σύμφωνα με απόφαση που φέρεται να έχει λάβει το διοικητικό συμβούλιο του VW Group, όμιλος στον οποίο ανήκουν αμφότερες οι μάρκες.


Την είδηση αυτή αναφέρουν μέσα στου εξωτερικού και συγκεκριμένα η γερμανική Automobilwoche που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. Όπως υποστηρίζεται από το δημοσίευμα η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη από τον επικεφαλής του Volkswagen Group, Herbert Diess.
 
Ο Diess πιστεύει ότι η Bentley έχει τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα υπό την Audi, σύμφωνα με τις πηγές. Για αυτό το λόγο η γερμανική φίρμα θα είναι αυτή που θα επιβλέπει τις τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες της Bentley από το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια που παράλληλα στοχεύει  στον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, το οποίο εκτείνεται από πολυτελείς μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Bentley, Audi και Porsche έως τις mainstream VW, Skoda και SΕΑΤ.
 
Παράλληλα, όπως ήδη έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ η VW επανεξετάζει αν οι μάρκες υψηλών επιδόσεων Lamborghini, Bugatti αλλά και η Ducati έχουν μέλλον εντός του Ομίλου, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εστιάζει όλο και περισσότερο σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.
 
Κλείνοντας το ρεπορτάζ υπογραμμίζει πως η Bentley επέστρεψε στα κέρδη πέρυσι, κάτι που πιθανότατα δε θα ισχύσει φέτος λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας κορωνοϊού. Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της πολυτελούς βρετανικής μάρκας, Adrian Hallmark φαίνεται να προβληματίζεται από το Brexit, έχοντας προειδοποιήσει πως εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον επόμενο χρόνο χωρίς εμπορική συμφωνία, τα κέρδη θα μπορούσαν να μειωθούν έως και το ένα τέταρτο.

SPRING SEAT
NISSAN