Στο φως έχουν έρθει δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες σχετικά με την την πρόθεση της DS να σταματήσει την παραγωγή των DS4 και DS5 πολύ σύντομα.

Tέλος στα DS4 & DS5;

3.085 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2018)

Πληροφορίες αναφέρουν πως η DS θα βάλει τέλος στην παραγωγή των δύο αυτών μοντέλων, χωρίς να ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα κάποιον αντικαταστάτη. Τι συμβαίνει;

Στο φως έχουν έρθει δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες σχετικά με την την πρόθεση της DS να σταματήσει την παραγωγή των DS4 και DS5 πολύ σύντομα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η DS, μάρκα μέλος του PSA Group, παρουσίασε το DS7 Crossback ενώ σύντομα αναμένεται να λανσαριστεί το DS3 Crossback. Συνεπώς, η DS φαίνεται πως είναι στη μέση μιας μεταβατικής περιόδου, όπου το DS7 συνυπάρχει στην γκάμα με πιο παλιά μοντέλα της μάρκας τα οποία δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της μάρκας και για αυτό η γαλλική φίρμα λέγεται πως θα σταματήσει την παραγωγή των DS4 και DS5 αυτόν τον Mάιο.
 
Συγκεκριμένα, από την μια πλευρά, το DS4 ήταν πολύ κοντά στο Citroen C4 με το οποίο μοιράζεται πολλά στοιχεία, ενώ το DS5 ήταν πολύ δύσκολο να ταξινομηθεί σε κάποια κατηγορία και να αντλήσει πωλήσεις από συγκεκριμένο κοινό. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το DS4 θα αποκτήσει κάποιο απόγονο τα επόμενα χρόνια, σε αντίθεση με το DS5 για το οποίο δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο.

Τα δύο αυτά μοντέλα κατασκευάζονταν στα εργοστάσια της Mulhouse και του Sochaux. Aυτές οι γραμμές παραγωγής δεν θα μείνουν πάντως άδειες, καθώς ειδικά το εργοστάσιο στο Sochaux θα ασχοληθεί με την παραγωγή του Peugeot 3008.

test center
KIA