H ανάκληση πραγματοποιείται για να ελεγχθεί το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου για ενδεχόμενο διαρροής του ταχυσυνδέσμου.

Ανάκληση σε 6.000 Bentley Bentayga

1.744 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2020)

Ανάκληση σε παγκόσμιο επίπεδο εξέδωσε η Bentley, η οποία αφορά περισσότερες 6.000 μονάδες της Bentayga.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα, η ανάκληση πραγματοποιείται για να ελεγχθεί το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου για ενδεχόμενο διαρροής του ταχυσυνδέσμου. Σε περίπτωση διαρροής θα υπάρξει έντονη οσμή καυσίμου και κίνδυνος πυρκαγιάς στον κινητήρα. Όπως προαναφέραμε η ανάκληση αφορά περισσότερες από 6.000 Bentayga, 783 από τις οποίες έχουν πωληθεί στην Ευρώπη και 1.892 στις ΗΠΑ.
 
Εκπρόσωπος της μάρκας φιλοξενήθηκε σε Μέσα του εξωτερικού και σημείωσε πως τα εν λόγω μοντέλα είναι όλα με κινητήρα V8, κατασκευασμένα μεταξύ Ιανουαρίου του 2018 και Μαρτίου του 2020. Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν υπήρξαν αναφορές για ατυχήματα, τραυματισμούς ή πυρκαγιές.
 
«Αν και αυτή η ανάκληση είναι ένα προληπτικό μέτρο, οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι λιανικής της Bentley θα αντικαταστήσουν το εξάρτημα με ένα νέο κατασκευασμένο από βελτιωμένο υλικό και όπου απαιτείται, θα αναβαθμίσουν επίσης το λογισμικό του συστήματος ψύξης του κινητήρα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου μια ώρα », δήλωσε η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία με επίσημη τοποθέτηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουλίου 2018, όταν ένας πελάτης της μάρκας παραπονέθηκε για έντονη μυρωδιά καυσίμου. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η αιτία του ελαττώματος επιβεβαιώθηκε λέγοντας πως το υλικό του ταχυσυνδέσμου λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών μαλακώνει και έτσι προκύπτει η διαρροή.
 
Η Bentley σκοπεύει να ενημερώσει τόσο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων όσο και τους εμπόρους στις 31 Ιουλίου 2020.  

MERCEDES NEW RANGE
OPEL