6 φωτογραφίες »

Το VW Golf GTE της Urban Motors

2.536 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2021)

Ποιος είπε πως τα Plug-in υβριδικά δεν μπορούν να έχουν σπορτίφ εμφάνιση; To Golf GTE των 245 ίππων της Urban Motors δείχνει πως αυτά τα δύο μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν.


Η Volkswagen έχει επενδύσει σε σημαντικό βαθμό στην επιτυχία του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3, ωστόσο και το Golf έχει λάβει μια σειρά από ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, με την κορυφαία από αυτές να είναι η GTE.

O βελτιωτικός οίκος Urban Motors αποφάσισε να παρουσιάσει το δικό της πακέτο για το υβριδικό hot-hatch προσφέροντάς του, ένα νέο σετ από ζάντες, νέα ανάρτηση και ολοκαίνουρια εμφάνιση. Το GTE «πατάει» πλέον σε 20 ιντσών Βarracuda Project 3.0 ζάντες που είναι τυλιγμένες σε ελαστικά Continental Sport Contact 6 235/35 και συνδυάζονται αρμονικά με τα γραφικά τα οποία έχουν πλέον τοποθετηθεί στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Επίσης, το Golf GTE βρίσκεται πλέον 45 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος χάρη σε αναρτήσεις coilover της KW, με τον οίκο να ισχυρίζεται πως έχουν βελτιωθεί τα κρατήματα του αυτοκινήτου.

Αλλαγές δεν υπάρχουν στο κινητήριο σύνολο του Golf GTE, πράγμα που σημαίνει πως το Plug-in υβριδικό hot-hatch συνεχίζει να εξοπλίζεται με έναν τούρμπο 1.400άρη κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία 13 kWh. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 245 άλογα και τα 400 Nm ροπής, με το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 225 χλμ./ώρα. Όταν όμως κινείται ηλεκτρικά, το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 60 χιλιομέτρων και η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 130χλμ./ώρα.
 

Mercedes
KIA