9 φωτογραφίες »

Ford Kuga με αυτονομία βενζίνης & επιδόσεις ηλεκτρικού

7.982 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Η Plug-in υβριδική έκδοση του νέου Kuga, του πιο εξηλεκτρισμένου μοντέλου της γκάμας Ford, έρχεται να παντρέψει την αυτονομία και ελευθερία κίνησης που εξασφαλίζει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης με την απόδοση, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα.


H Ford αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων στο μικρομεσαίο SUV της μέσω της Plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους. Το Kuga Plug-in Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 72 χλμ. κατά NEDC (56 χλμ. κατά WLTP), κατανάλωση από 1,2 λτ./100 χλμ. NEDC (από 1,4 λτ./100 χλμ. WLTP) και εκπομπές CO2 από 26 γρ./χλμ. NEDC (από 32 γρ./χλμ. WLTP).

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230 Volt ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή νέου Ford Kuga με 225 PS που «καίει» 3,9 λτ.

Από εκεί και πέρα, το νέο Kuga Plug-in Hybrid προσφέρει μοντέρνες τεχνολογίες, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο συνδεδεμένο και βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή του μέσα από την εφαρμογή FordPass διαθέτοντας μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση, όπως απομακρυσμένη πρόσβαση με Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα των θυρών, απομακρυσμένη εκκίνηση, για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, που επιτρέπει το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ή τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό  πριν την έναρξη ενός ταξιδιού, εντοπιστής Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων, απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης του οχήματος, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά. Επιπλέον, έχει όλες τις νεότερες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Καταλήγοντας, η αγορά του νέου Ford Kuga Plug-in Hybrid καθίσταται τώρα ακόμα πιο εύκολη και συμφέρουσα μέσα από την πρωτοποριακή online υπηρεσία Ford Marketplace, την πρώτη εικονική έκθεση Ford στην Ελλάδα που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε Online κράτηση στο όχημά σας, με λίγα μόνο «κλικ» και από την ασφάλεια του σπιτιού σας. Παράλληλα, τα πρωτοποριακά προγράμματα χρηματοδότησης Ford Finance σας προσφέρουν ένα εξαιρετικά χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99% και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες. Επιπρόσθετα, το νέο προωθητικό πρόγραμμα συνοδεύεται από την στάνταρ 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

Mercedes
skoda