Μηχανικά, το νέο Golf GTI TCR εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το 2.0 TSI μοτέρ των 350 ίππων και των 420 Nm ροπής.

Mε VW η ομάδα του Loeb

2.481 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2018)

Με το νέο Golf GTI TCR θα αγωνιστεί η ομάδα του Loeb στο World Touring Car Cup παρά το γεγονός ότι ο θρύλος των ράλι έχει συνδέσει το ονομά του με την Citroen.

Με Volkswagen και όχι με κάποιο Citroen, όπως θα περίμενε κανείς ,θα αγωνιστεί η ομάδα του Sebastien Loeb στο νέο πρωτάθλημα World Touring Car Cup (WTCR) μετά τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τouring (WTCC).

Μηχανικά, το νέο Golf GTI TCR εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το 2.0 TSI μοτέρ των 350 ίππων και των 420 Nm ροπής, που συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων. Το 4κύλινδρο σύνολο έχει παραπάνω ισχύ κατά 40 ίππους από το «κανονικό» Golf R και κατά 120 ίππους από το Golf GTI.
   
Σε σχέση με το Golf που κυκλοφορεί στους δρόμους, το αγωνιστικό έχει εξελιγμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια, φουσκωμένους θόλους για να χωράνε οι τροχοί των 18 ιντσών και ρυθμιζόμενη αλουμινένια αεροτομή. Το εσωτερικό είναι «γυμνό» και φυσικά διαθέτει roll cage και αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες πέντε σημείων.

To αφεντικό της VW Motorsport, κ. Sven Smeets δήλωσε: «Tα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα του Loeb έχει δείξει εμφατικά για το τι είναι ικανή. Είμαι πολύ χαρούμενος που άλλη μια ομάδα με δύο πολύ καλούς οδηγούς επέλεξε να διαγωνιστεί με το Golf GTI TCR».

H νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά στο Μαρόκο στις 8 Απριλίου.

FORD E-TRANSIT
OPEL