Νέο ηλεκτρικό πατίνι Hyundai με 20 χλμ. αυτονομία (+video)

2.031 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2019)

Η Hyundai παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ που έχει αυτονομία 20 χλμ., ζυγίζει μόλις 7,7 κιλά και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα.

Η Hyundai Motor σχεδιάζει να προσφέρει first-και last-mile mobility μέσω της ενσωμάτωσης του σκούτερ στα μελλοντικά οχήματά της. Όταν τοποθετείται σε ένα όχημα, το σκούτερ φορτίζεται αυτόματα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το νέο ηλεκτρικό πατίνι -εναλλακτικά σκούτερ- διαθέτει πίσω κίνηση, μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 10,5 Ah που του επιτρέπει να «πιάνει» ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα ενώ παράλληλα επαρκεί για να το τροφοδοτήσει για περίπου 20 χλμ. με μία μόνο φόρτιση και κομψά εμπρός και πίσω φώτα. Η μετατόπιση της κίνησης του νέου μοντέλου από τον εμπρός στον πίσω τροχό, αναβαθμίζει σύμφωνα με την εταιρεία την σταθερότητα και την ασφάλεια, καθώς τοποθετεί το βάρος κοντά στο πίσω μέρος. Επιπλέον, οι μηχανικοί του Ομίλου έχουν προσθέσει ανάρτηση στον μπροστινό τροχό για να παρέχουν ομαλότερη οδήγηση, ακόμη και σε τραχιές επιφάνειες.
 
Τέλος, το σκούτερ είναι φορητό και ζυγίζει περίπου 7,7 κιλά. Το κορεατικό στρατόπεδο υποστηρίζει πως ο μοναδικός σχεδιασμός του με τριπλή αναδίπλωση το καθιστά ελαφρύτερο και πιο συμπαγές από οποιοδήποτε παρόμοιο προϊόν. Ενισχύοντας περαιτέρω την ευκολία στη χρήση του, διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας και την ταχύτητα, ενώ για τη νυχτερινή οδήγηση το νέο σκούτερ είναι εξοπλισμένο εμπρός με δύο προβολείς LED και δύο πίσω φανούς. Επιπλέον, ο Όμιλος σχεδιάζει μελλοντικά να εγκαταστήσει ένα σύστημα πέδησης ανανεώσιμης ενέργειας για να αυξήσει την εμβέλεια του σκούτερ κατά 7%.
 

FORD E-TRANSIT
OPEL