Το όνομα βαρύ… 10 γενιές Corolla έχουν περάσει άλλωστε. Και η 11η έρχεται πολύ δυναμικά να επαναπροσδιορίσει εκ νέου τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το εντυπωσιακό πίσω μέρος της Corolla αναδεικνύει την προσοχή στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του μοντέλου.

Η Toyota Corolla 1,4 D-4D έκανε ρεκόρ, αφού έπιασε τα 141 χλμ./ώρα με κατανάλωση 5,0 λτ./100 χλμ.

Στη μέτρηση κατανάλωσης του Auto Τρίτη το μικρομεσαίο σεντάν της Toyota στα 5 λτ./100 χλμ. «έγραψε» ταχύτητα 141 χλμ./ώρα.

Toyota Corolla: Επίδοση οικονομίας….ρεκόρ

73.016 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2014)

Η 11η γενιά της Corolla έρχεται πολύ δυναμικά να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα της κατηγορίας. Πρώτα από όλα με τη δυναμική της εμφάνιση, στη συνέχεια με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τους καλούς εσωτερικούς χώρους της και έπειτα με τον εξαιρετικό τόσο σε απόδοση, όσο και κατανάλωση πετρελαιοκινητήρα της.

Κάτω από το καπό της Corolla βρίσκεται ο 1,4 D-4D πετρελαιοκινητήρας, ο οποίος μας είναι γνωστός τόσο από το Auris, όσο και το Yaris. Με 90 ίππους και 205 Nm ροπής, άμεσο ψεκασμό του καυσίμου στον κύλινδρο και περιορισμένες τριβές, είναι ένας κινητήρας φιλικός προς το περιβάλλον, αποδοτικός και με πολιτισμένη λειτουργία. H μέση εργοστασιακή κατανάλωσή του είναι 3,8 λτ.100 χλμ., οι εκπομπές CO2 κάτω των 100 γρ./χλμ. και άρα το εν λόγω μοντέλο δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, ενώ στη μέτρηση κατανάλωσης του Auto Τρίτη το μικρομεσαίο σεντάν της Toyota στα 5 λτ./100 χλμ. «έγραψε» ταχύτητα 141 χλμ./ώρα, τη μεγαλύτερη από όσες έχουμε μετρήσει. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η αεροδυναμική της σχεδίαση, όσο και η κλιμάκωση του κιβωτίου.

Η τιμή της Toyota Corolla 1,4 D-4D ξεκινά από τα 17.380 ευρώ για την Life Eco, η οποία κρίνεται πλήρης από εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 7 αερόσακους, ESP, σύστημα Start&Stop, a/c, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, ηχοσύστημα και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.

Τέλος, δίχως καμία αμφιβολία η Corolla είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοντέλο που διατηρεί υψηλή μεταπωλητική αξία σε βάθος χρόνου. 

200 διαθέσιμα στοιχεία για TOYOTA  Corolla
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
skoda