Τα diesel αυτοκίνητα είναι το hot thing αυτή τη στιγμή, απτό παράδειγμα είναι και η Α160 CDI, η μικρότερη πετρελαιοκίνητη A-Class.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα diesel αυτοκίνητα είναι το hot thing αυτή τη στιγμή, απτό παράδειγμα είναι και η Α160 CDI, η μικρότερη πετρελαιοκίνητη A-Class.

Mercedes A-Class: Το ιδανικό premium πακέτο

73.004 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2014)

Η Α-Class είναι το εισιτήριο για τον κόσμο της Mercedes. Αποτελεί την πιο οικονομική πρόταση με σήμα το αστέρι και σε κάθε περίπτωση πληροί τα υψηλά στάνταρ του γερμανικού οίκου. Στην τελευταία της γενιά μάλιστα έχει αλλάξει προσανατολισμό όντας αμιγώς μικρομεσαίο και ξεχωρίζει με την νεανική της σχεδίαση που εκφράζει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes. Στον αυτοκινητόδρομο και στις υψηλές ταχύτητες η A-Class πατάει γερά και είναι ήσυχη, κάτι που οφείλεται τόσο στην καλή αεροδυναμική της, όσο και στην καλή μόνωση της καμπίνας.

Ευχάριστη έκπληξη κατά τις μετρήσεις υπήρξε η Mercedes A160 CDI, αφού «κατέγραψε» την ταχύτητα των 138 χλμ./ώρα με κατανάλωση 5,0 λτ./100 χλμ. Που σημαίνει ότι στον αυτοκινητόδρομο μπορείς να κινηθείς αρκετά γρήγορα, ενώ στο επαρχιακό δίκτυο και με ελαφρώς μικρότερες ταχύτητες μπορείς να κινείσαι ακόμη πιο οικονομικά, δηλαδή με κατανάλωση 4,0 λίτρα στα 100 χλμ. Οι επιδόσεις του μοντέλου οφείλονται αφενός στην αραιή κλιμάκωση των τελευταίων σχέσεων, όπως και στην καλή αεροδυναμική της (Cd: 0.27), αφετέρου στον 1.500άρη κινητήρα που αποδίδει 90 ίππους και 240 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ.

Η Mercedes-Benz A160 CDI ξεκινάει από τα 24.970 ευρώ και διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και κορυφαία συστήματα ασφάλειας από την πρώτη κιόλας έκδοση, αλλά και γιατί η μικρομεσαία Mercedes είναι ο απόλυτος εκφραστής των premium hatch. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, ESP, αλλά και προηγμένα συστήματα όπως το COLLISION PREVENTION ASSIST και το ATTENTION ASSIST. Το πρώτο, προειδοποιεί τον οδηγό για περίπτωση που η απόσταση από προπορευόμενο αυτοκίνητο είναι πολύ μικρή, ενώ αν το σύστημα ανιχνεύσει κίνδυνο και ο οδηγός φρενάρει ταυτόχρονα, το σύστημα υποβοήθησης πέδησης μπορεί να παρέμβει, ασκώντας ακριβώς την απαιτούμενη ισχύ πέδησης για την αποφυγή της σύγκρουσης. Το σύστημα ATTENTION ASSIST από την πλευρά του, εάν ανιχνεύσει κόπωση του οδηγού και ενδείξεις μειωμένης προσοχής, τον προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά για να κάνει διάλειμμα από την οδήγηση.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, έτσι και η A-Class εμφανίζει υψηλή μεταπωλητική αξία λόγω κύρους ονόματος, της τεχνολογίας και της σχεδίασής της, της οικονομίας που προσφέρουν όλοι οι κινητήρες της κ.ά. 

200 διαθέσιμα στοιχεία για MERCEDES  A
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)


Καλή ποιότητα κύλισης και ασφαλή οδική συμπεριφορά επιδεικνύει η μικρή πετρελαιοκίνητη A-Class. Επιπλέον είναι σταθερή και ήσυχη στον αυτοκινητόδρομο.

Καλή ποιότητα κύλισης και ασφαλή οδική συμπεριφορά επιδεικνύει η μικρή πετρελαιοκίνητη A-Class. Επιπλέον είναι σταθερή και ήσυχη στον αυτοκινητόδρομο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw