Η βασική 3θυρη έκδοση Cozy του Opel Corsa 1,3 DTE 95 PS κοστίζει 12.800 ευρώ με απόσυρση, ενώ δίνεται ως δώρο και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Η βασική έκδοση Comfort του Honda CR-V 1,6 i-DTEC 120 PS τιμάται (με απόσυρση) 27.170 ευρώ.

Η τιμή της βασικής τρίθυρης έκδοσης Trend του Ford Fiesta 1,6 TDCi ECOnetic 95 PS ορίζεται στα 13.563 ευρώ με όφελος απόσυρσης.

Η βασική έκδοση Life του Toyota Auris 1,4 D-4D 90 PS μπορεί να αποκτηθεί (με όφελος απόσυρσης) με 16.900 ευρώ.

Τιμή εκκίνησης για το πετρελαιοκίνητο Rapid Spaceback των 90 ίππων είναι τα 14.590 ευρώ (με απόσυρση και προσφορά) για την έκδοση Active, η οποία διαθέτει καλό επίπεδο εξοπλισμού.

5 diesel μοντέλα που «σκοράρουν»

66.093 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/6/2014

Τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις πωλήσεις, χάρη στην οικονομία καυσίμου που προσφέρουν. Παρουσιάζουμε 5 diesel μοντέλα που σκοράρουν σε κατανάλωση και απόδοση.

Μετά από χρόνια και χρόνια αναμονής της «απελευθέρωσης» της πετρελαιοκίνησης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, το αγοραστικό κοινό, παρόλη τη δυσχερή οικονομική συγκυρία και παραβλέποντας το κάπως υψηλότερο κόστος κτήσης των diesel μοντέλων, έσπευσε να χρίσει τα εν λόγω αυτοκίνητα best seller. Οι λόγοι είναι προφανείς και έχουν να κάνουν με το εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος χρήσης των οχημάτων με diesel κινητήρα. Από τη μία είναι η σημαντικά υποδεέστερη κατανάλωση, από την άλλη είναι η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου κίνησης σε σχέση με τη βενζίνη, ενώ από την «εξίσωση» δεν πρέπει να παραβλεφθεί και το γεγονός πως τα diesel μοντέλα, έχοντας μικρότερες εκπομπές CO2, πληρώνουν λιγότερα Τέλη Κυκλοφορίας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου τα diesel αυτοκίνητα μονοπωλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον των Ελλήνων. Κατά καιρούς ετοιμάζουμε διάφορα αφιερώματα στα πετρελαιοκίνητα οχήματα, ενώ σήμερα –επηρεασμένοι από το κλίμα του Μουντιάλ- σας παρουσιάζουμε πέντε διαφορετικά οχήματα, που έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: «Σκοράρουν» όλα σε κατανάλωση και απόδοση, προσφέροντας την ίδια στιγμή οικονομία και οδηγική ευχαρίστηση. Επιλέξαμε δύο δημοφιλή μικρά μοντέλα, τα
Ford Fiesta 1,6 TDCi ECOnetic 95 PS και Opel Corsa 1,3 DTE 95 PS, αλλά και δύο μικρομεσαία, τα Skoda Rapid Spaceback 1,6 TDI 90 PS και Toyota Auris 1,4 D-4D 90 PS. Από το αφιέρωμά μας δεν θα μπορούσε να λείψει η λαοφιλής κλάση των SUV / Crossover και ένας νέος εκπρόσωπός της, το Honda CR-V 1,6 i-DTEC 120 PS.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ