3 φωτογραφίες »

Ένα ακόμα συστατικό της επιτυχίας της Corolla είναι η πλήρης γκάμα κινητήρων της, που συνδυάζουν δύναμη με απόδοση.

Toyota Corolla: Ο θρύλος!

28.301 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Corolla είναι μια διαχρονική παρουσία στο χώρο του αυτοκινήτου, ταυτόσημη με τις αξίες της ποιότητας και της αξιοπιστίας της Toyota.  


H Toyota Corolla, αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις της έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια και πλέον την απολαμβάνουμε στην 11η γενιά της, η οποία για την επιτυχία της δεν ποντάρει μόνο στην αξιοπιστία που παραδοσιακά υπόσχεται το βαρύ του όνομα, αλλά και στα χαρακτηριστικά του, τόσο τα οδηγικά, όσο κι αυτά της σχεδίασης. 

Στην 11η γενιά της, η Corolla κατασκευάζεται σε 16 εργοστάσια, ενώ πωλείται σε 150 χώρες παγκοσμίως. Με βάση αυτά, έχει καθιερωθεί ως το παραδοσιακό αποτύπωμα των αναγκών του πελάτη Toyota

Εμφάνιση: Αεροδυναμικές και δυναμικές γραμμές
Η 11η γενιά της
Toyota Corolla πατά πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας που έχουμε δει στα Toyota Auris και RAV4, αποκτώντας έτσι ένα μεγαλύτερο αισθητικό δυναμισμό. Παρούσες είναι οι φόρμες Keen Look, αλλά και Under Priority (σχέδιο που καθίσταται εμφανές στον εμπρός προφυλακτήρα, με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος). Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζουμε τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, τα οποία εφάπτονται πάνω στη γρίλια της μάσκας και δημιουργούν ένα ενιαίο πάνελ. Το πιο έντονο, ωστόσο, στοιχείο εμπρός είναι τα φώτα ημέρας από LED. 

Κινητήρες-Κιβώτια: Πλήρης και οικονομική γκάμα
Ένα ακόμα συστατικό της επιτυχίας της
Corolla είναι η πλήρης γκάμα κινητήρων της. Έτσι, στον τομέα των βενζινοκινητήρων, η Corolla φοράει τα ατμοσφαιρικά μοτέρ 1,33 και 1,6 λίτρων φιλοσοφίας Optimal Drive, με απόδοση 99 και 132 ίππων, αντίστοιχα, ενώ στους diesel, πρωταγωνιστής είναι ο γνωστός 1,4 D-4D κινητήρας, με 90 άλογα, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γρ./χλμ., με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Στον τομέα της μετάδοσης η Corolla είναι διαθέσιμη με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) – στην έκδοση 1,6 βενζίνης – αλλά και ημιαυτόματο κιβώτιο (MMT) στην έκδοση diesel. 

Λίγη ιστορία
Η Corolla ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1966, όπου μέχρι και σήμερα, το συνοδεύουν οι απόψεις των καταναλωτών, που μόνο διθυραμβικές είναι. Ισχυρό, ποιοτικό, συνεπές, πρακτικό, και άλλες τέτοιες εκφράσεις είναι που το καθόρισαν σαν ένα από τα πλέον ευπώλητα μοντέλα αυτοκινήτων. Το 1974 κατακτά και επισήμως τον τίτλο του best seller μοντέλου, ενώ το 1997 ξεπερνά στις πωλήσεις, το μέχρι τότε best seller μοντέλο, το VW Beetle. Η πρωτιά σε καμία των περιπτώσεων δεν επέτρεψε στους Ιάπωνες δημιουργούς του να επαναπαυτούν, με την Corolla στο πέρασμα των ετών να γίνεται όλο και καλύτερη μέσω των αναβαθμίσεων που συντελούνται σε αμάξωμα και κινητήρες. 


ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
4green