7 φωτογραφίες »

Η θηριώδης Mercedes X-Class με τους 6 τροχούς

3.771 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Δυναμικά και επιβλητικά τα μεγάλα SUV, ωστόσο εάν αυτή η X-Class έρθει μπροστά σου, η πρώτη σου αντίδραση θα είναι να φύγεις... από μπροστά της!

H Μercedes X-Class τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού όταν παρουσιάστηκε, ωστόσο η φίρμα με έμβλημα το αστέρι αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της λίγα χρόνια αργότερα λόγω των περιορισμένων πωλήσεων που σημείωσε.


Ένας από τους ιδιοκτήτες της πάντως φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να προσφέρει στην X-Class δύο επιπλέον τροχούς, κάνοντας το μοντέλο να ξεχωρίζει αμέσως για τη σκληροπυρηνική της εμφάνιση. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε στην απλή έκδοση X 350d αλλά μετά από την τοποθέτηση ενός τρίτου άξονα με δύο επιπλέον τροχούς και περισσότερα μαύρα πλαστικά προστατευτικά κατά μήκος του αμαξώματος, θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μια one-off έκδοση που κατασκεύασε η Mercedes.

Mαθαίνουμε επίσης πως η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 10 εκατοστά ενώ βλέπουμε πως η γρίλια είναι εμπνευσμένη από το σχέδιο Panamericana που υιοθετούν πολλά τωρινά AMG μοντέλα. Φυσικά, λόγω της παρουσίας του τρίτου άξονα, η καρότσα έχει επιμηκυνθεί ενώ επίσης το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με roll cage και αντιστρεπτική ράβδο.

Δυστυχώς, το 3λιτρο turbodiesel V6 μοτέρ των 260 ίππων και των 550 Nm ροπής δεν έχει αναβαθμιστεί, ωστόσο ο ιδιοκτήτης υπόσχεται πως οι off-road δυνατότητες του αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί.
 

PEIRAIOS LEASING
test center