11 φωτογραφίες »

Πολυτελές, high-tech και σπορ το εντυπωσιακό εσωτερικό της Mercedes-AMG A 45 S.

Επιδόσεις, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

20.161 Επισκέψεις στο άρθρο

Επιδόσεις-Φωτιά
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Mercedes-AMG A 45 S 4 ΜΑΤΙC+ ήταν το μοντέλο που έκανε το καλύτερο 0-100 την χρονιά που μας πέρασε: Με 4,0 δλ. (4,1 δλ. η CLA 45 S με τον ίδιο κινητήρα) έσπασε τα χρονόμετρα. Το ίδιο και στο 0-150 (7,8 δλ.), στο 0-180 (11,4 δλ.) και στο 0-200 (13,8 δλ.)! 

Φυσικά για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα χρειάζεται και η κατάλληλη μετάδοση, η οποία στην περίπτωση της Α 45 S 4MATIC+ είναι σε άλλο επίπεδο. Κατανέμει ιδανικά την ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αλλά επιπρόσθετα υπάρχουν δυο επιπλέον πολύδισκοι συμπλέκτες στον πίσω άξονα ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερη κατανομή στους πίσω τροχούς. Αυτή η αρχιτεκτονική δίνει και την δυνατότητα ύπαρξης του Drift mode για κίνηση σαν πισωκίνητο!

Xάρη στην τετρακίνηση η εκπληκτική ελκτική πρόσφυση εκφράζεται από το 1,7 δλ. για το 0-50, ενώ η επιτάχυνση 60-100 και 80-120 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 1,9 και 2,4 δλ. Όλα αυτά τα νούμερα είναι φυσικά τα καλύτερα που μετρήσαμε ανάμεσα από 150+ μοντέλα κάθε κατηγορίας. Ακόμα πιο ενδεικτικό για τις δυνατότητες της Α 45 S είναι το «drugsterάδικο» 0-400 μέτρα με χρόνο 12,2 δλ. και ταχύτητα εξόδου 184,3 χλμ./ώρα! Μιλάμε πάντα για ένα μοντέλο παραγωγής, χωρίς καμία επέμβαση…

Απολαυστική και στην οδήγηση
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που η A 45 S συμπεριφέρεται σε κάθε ενέργεια και επιθυμία του οδηγού της πάντα με αρωγούς της την δύναμη και την απόκριση του κινητήρα, των ηλεκτρονικών συστημάτων που την εφοδιάζουν και φυσικά με την τετρακίνηση 4Matic+. Χωρίς να είναι δυσάρεστα σκληρή στην καθημερινότητα, ο πραγματικά αξιοζήλευτος χαρακτήρας της Α 45 S ξεδιπλώνεται όταν καλείται να αποδείξει την σπορ πλευρά της. Η κορυφαία αίσθηση ιδιαίτερα στις θέσεις Sport, Sport+ και Race του συστήματος παραμετροποίησης με ανάλογη διαφοροποίηση σε κινητήρα, κιβώτιο και 4κίνηση, καθιστούν την A 45 S μοναδική σε δρόμο με στροφές. Με την τετρακίνηση να έχει πάντα περισσότερο πισωκίνητη λογική και το torque vectoring να κλείνει σε κάθε μετρίασμα του γκαζιού την τροχιά του μπροστινού, είναι συγκλονιστικά γρήγορη και αποτελεσματική. Παράλληλα βγάζει τον fun to drive χαρακτήρα της αβίαστα σε μεγαλύτερες κλίσεις του τιμονιού, ενώ αν αποζητάς μόνον αυτό διαθέτει και λειτουργία Drift Mode, το οποίο την καθιστά ως πισωκίνηση σε ταχύτητες μέχρι τα 120 ή τα 160 χλμ./ώρα ανάλογα με την γωνία του τιμονιού. Το όλο πακέτο συμπληρώνεται από το εξαιρετικό κιβώτιο των 8 σχέσεων που διαθέτει και πλήρως χειροκίνητη λειτουργία, όσο και τα εντυπωσιακά φρένα. Δείτε εδώ την πλήρη δοκιμή του Best Performance Car για την προηγούμενη χρονιά σύμφωνα με το AutoΤρίτη.

H γνώμη μας
H Mercedes A 45 S 4MATIC+ έχει τις επιδόσεις και τον οδηγικό χαρακτήρα, που μας επιτρέπει να την χαρακτηρίσουμε ως το οικογενειακό μικρομεσαίο supercar. O τίτλος Best Performance Car της χρονιάς, της ανήκει δικαιωματικά. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
citroen