2 φωτογραφίες »

Mercedes-AMG A 45 S: Μικρομεσαίο supercar 421 PS

20.145 Επισκέψεις στο άρθρο

To μικρομεσαίο supercar: Η εκρηκτική Mercedes A 45 S MATIC+ των 421 ίππων έβαλε φωτιά στα χρονόμετρα και στις καρδιές μας κερδίζοντας τον τίτλο του Best Performance Car.


Από την πρώτη κιόλας γενιά της Mercedes-AMG A 45, οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας υπέβαλλαν τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να εξασφαλίσουν τα βραβεία του διαγωνισμού «International Engine of the Year», τα οποία ήρθαν με το καλημέρα. Με το νέο 2λιτρο μηχανικό σύνολο, που αντικατέστησε τον 2λιτρο «M 133», οι άνθρωποι της AMG ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ο «Μ 139» είναι ένας ολοκαίνουριος, high-tech, turbo κινητήρας που διατίθεται με 386 ίππους στην Α 45 και –άκουσον άκουσον- με 421 ίππους στην Α 45 S. Ναι φίλε αναγνώστη, 421 άλογα από 2λιτρο κινητήρα παραγωγής είναι κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ενώ η ροπή των 500 Nm είναι διαθέσιμη από τις 5.000-5.250 σ.α.λ. Ο ισχυρότερος 2λιτρος, 4κύλινδρος κινητήρας ευρείας παραγωγής του πλανήτη είναι (χειροποίητο) έργο της Mercedes-AMG και είναι φυσικά η βασική αιτία που το σπορ μικρομεσαίο χάτσμπακ της φίρμας προσφέρει ασύλληπτα εκρηκτικές επιδόσεις, που θυμίζουν supercar. Η τεχνολογία που εφαρμόζει ο κινητήρας είναι το κάτι άλλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σφυρήλατα σωθικά αγωνιστικού τύπου, την επίστρωση Nanoslide στους κυλίνδρους, την παρουσία twin scroll turbo, την πίεση υπερπλήρωσης των 2,1 bar, τη μηχανική και ηλεκτρική αντλία νερού, το intercooler δύο σταδίων και την περιστροφή 180 μοιρών του κινητήρα (εισαγωγή στο εμπρός μέρος, ενώ εξαγωγή και υπερσυμπιεστής στο πίσω).
 
Στο σημείο αυτό κρατείστε την ειδική ισχύ του 2λιτρου κινητήρα: Με 211 ίππους στο λίτρο, ο M 139 έχει την υψηλότερη ειδική ισχύ ακόμα και από αυτή της Bugatti Chiron των 1.500 ίππων (188 ίπποι στο λίτρο).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center