Μετά από αμέτρητες κατασκοπευτικές εικόνες και φήμες, το νέο μοντέλο της BMW, X2 M35i είναι τελικά εδώ.

Στην κορυφή των εκδόσεων της νέας Χ2 βρίσκεται πλέον η BMW X2 M35i.

Η νέα Χ2 M35i είναι επίσης το πρώτο μοντέλο M Performance που αποκτά ένα διαφορικό M Sport στον μπροστινό άξονα.

Νέα BMW X2 M35i

Διαβάστηκε από 4780 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/9/2018
 

Μετά από αμέτρητες κατασκοπευτικές εικόνες και φήμες, το νέο μοντέλο της BMW, X2 M35i είναι τελικά εδώ. Δείτε περισσότερα.

Στην κορυφή των εκδόσεων της νέας Χ2 βρίσκεται πλέον η BMW X2 M35i, η οποία αν και βασίζεται σε πλατφόρμα που υποστηρίζει την κίνηση στους μπροστά τροχούς, θα είναι διαθέσιμή μόνο ως τετρακίνητη. Μάλιστα η ναυαρχίδα της Χ2 σηματοδοτεί δύο πρεμιέρες για τους Βαυαρούς, καθώς σύμφωνα με τη φίρμα εκτός του ότι διαθέτει τον πρώτο τετρακύλινδρο κινητήρα με την επωνυμία M Performance, φέρνει μαζί του και την πιο ισχυρή έκδοση τετρακύλινδρης μονάδας που εγκατέστησε ποτέ η BMW σε μοντέλο παραγωγής. Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα Χ2 M35i είναι επίσης το πρώτο μοντέλο M Performance που αποκτά διαφορικό M Sport στον μπροστινό άξονα.
 
Παίρνοντας ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0-λίτρων, ο οποίος διαθέτει ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης, το μοντέλο έχει ισχύ 306 ίππων και 450 Nm ροπής, με την κίνηση να διοχετεύεται και στους δύο άξονες μέσω του οκτατάχυτου Steptronic αυτόματου κιβωτίου. Έτσι και με τη βοήθεια του launch control, το νέο SUV είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4.9 δευτερόλεπτα.
Από ΄κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το βαυαρικό SUV έχει και κάποια επιπλέον M Performance χαρακτηριστικά όπως το προσαρμοζόμενο σύστημα ανάρτησης με δύο επιλογές, το M Sport σύστημα πέδησης με 18 ιντσών δίσκους μπροστά και 17 πίσω, αλλά και ένα βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης που βοηθά αρκετά, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της φίρμας, στις κλειστές στροφές.
 
Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, η M35i παίρνει στάνταρ το πακέτο M Sport, το οποίο συνδυάζεται με ένα γκρι χρώμα (Cerium Gray) αλλά και δύο στρογγυλές απολήξεις στο σύστημα εξάτμισης, ενώ για αυτούς που οι 19άρες ζάντες θεωρούνται μικρό μέγεθος υπάρχει προαιρετική επιλογή για ένα σετ 20 ιντσών. Οι LED προβολείς και τα φώτα ομίχλης είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού όπως και η αεροτομή στο πίσω μέρος.
 
Στο εσωτερικό, το πακέτο M Sport κάνει και εκεί την εμφάνισή του και μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί με τα προαιρετικά σπορ καθίσματα M για μεγαλύτερη πλευρική στήριξη στους μπροστά επιβάτες. Επίσης, στην καμπίνα της Χ2 M35i συναντάμε το δερμάτινο τιμόνι M Sport με paddles για την αλλαγή των σχέσεων του κιβωτίου.
 
Τέλος η BMW αναφέρει πως η παραγωγή της X2 M35i θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ωστόσο για την Ευρώπη θα συμβεί μετά τον Μάρτιο του 2019.