7 φωτογραφίες »

Ποια Mercedes-Benz με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης να επιλέξω;

40.164 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Πολυτέλεια, «πράσινος» χαρακτήρας και μηδενικός φόρος εταιρικής χρήσης. Η Mercedes-Benz δίνει την λύση σε όσους αναζητούν ένα εταιρικό μοντέλο με την premium σφραγίδα της γερμανικής μάρκας.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική αγορά αυτοκινήτου εξηλεκτρίζεται. Κερδισμένοι από τις εξελίξεις, εκτός φυσικά από το περιβάλλον, είναι και οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. Ειδικά αν πρόκειται για εργαζόμενους σε εταιρείες που αναζητούν ένα όχημα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η νομοθεσία προβλέπει ειδική ρύθμιση για την συγκεκριμένη κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα, τα «πράσινα» οχήματα με μηδενικούς ή χαμηλούς ρύπους έως 50 γρ. CO2 /χλμ. και με Λ.Τ.Π.Φ. έως 40.000 ευρώ που παραχωρούνται σε έναν εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, δεν επιβαρύνονται με τον αντίστοιχο φόρο.
 
Η Mercedes-Benz έχει καθιερώσει ιδιαίτερα φιλική προς τους εταιρικούς της πελάτες φιλοσοφία και προσφέρει μία σειρά από μοντέλα τα οποία συνδυάζουν την απαράμιλλη πολυτέλεια με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Σε κεντρικό πλάνο στην συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση βρίσκει κανείς την ολοκαίνουρια EQA, το αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της γερμανικής φίρμας. Έπειτα ακολουθούν τα plug-in υβριδικά της σειράς EQ Power και πιο συγκεκριμένα η A-Class 250 e (σε χάτσμπακ και σε σεντάν αμάξωμα), η B-Class 250 e, η CLA 250 e (σε έκδοση κουπέ και shooting brake), η C-Class 300 e και τέλος το SUV GLA 250 e. Πάμε να δούμε αναλυτικά, τι προσφέρει καθένα από τα μοντέλα της Mercedes-Benz που ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες για περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.
 
Στην βάση της ηλεκτρικής γκάμας η ολοκαίνουργια EQA
Αδιαμφισβήτητα, στην λίστα των εταιρικών μοντέλων με μηδενικό φόρο δεσπόζει η νέα EQA, που μετρά ελάχιστες ημέρες κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV το οποίο έχει, φυσικά, μηδενικούς ρύπους και χάρη στην μεγάλη αυτονομία του διασφαλίζει χρηστικότητα στην καθημερινότητα. Στην έκδοση EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 17,7 kWh/100 χλμ.) η αυτονομία φτάνει τα 426 χιλιόμετρα κατά WLTP, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρόσθιο άξονα για 190 ίππους και 375 Nm ροπής. O πολυτελής και high-tech χαρακτήρας συνοδεύουν το μοντέλο, καθώς η Mercedes εξοπλίζει την EQA με πολλά καινοτόμα συστήματα και έναν πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως οι προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive Highbeam Assist, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων και το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες 7.25 ιντσών. Όσον αφορά το κόστος, η λιανική τιμή προ φόρων της EQA διαμορφώνεται στις 39.992 ευρώ.
Η μπαταρία μέσω wallbox ή δημόσιο φορτιστή AC απαιτεί 5 ώρες και 45 λεπτά για να φορτιστεί, ενώ από γρήγορο και ισχυρό φορτιστή DC χρειάζεται 30 λεπτά.

Η μπαταρία μέσω wallbox ή δημόσιο φορτιστή AC απαιτεί 5 ώρες και 45 λεπτά για να φορτιστεί, ενώ από γρήγορο και ισχυρό φορτιστή DC χρειάζεται 30 λεπτά.

 
Τρίτης γενιάς plug-in τεχνολογία στην σειρά EQ Power
Μηδενικός φόρος εταιρικής χρήσης υπάρχει και στα plug-in υβδιρικά μοντέλα της οικογένειας EQ Power. Ευρεία γκάμα αυτοκινήτων της Mercedes-Benz υιοθετούν καινοτομίες και συνδυάζουν αρμονικά τεχνολογίες συμβατικών και ηλεκτρικών κινητήρων. Πιο οικονομική επιλογή είναι η A-Class με το μοντέλο A 250 e σε χάτσμπακ και σε σεντάν αμάξωμα. Το hi-tech plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης 3ης γενιάς συνδυάζει αρμονικά έναν βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ για ιπποδύναμη 224 ίππων στην χάτσμπακ έκδοση. Η αυτονομία κατά WTLP μπορεί να φτάσει τα 74 χιλιόμετρα (22 γρ. CO2 /χλμ.) ενώ έχει Λ.Τ.Π.Φ. 33.146 ευρώ. Ελάχιστα ακριβότερη (33.599 ευρώ) η έκδοση σεντάν των 218 αλόγων, με ηλεκτρική εμβέλεια 61-70 χιλιόμετρα και παρόμοιες εκπομπές ρύπων (21 γρ./χλμ.). Αμφότερα τα μοντέλα ξεχωρίζουν για την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, χωρίς κανέναν περιορισμό στις σπορ επιδόσεις.
H έκδοση σεντάν A 250 e των 218 αλόγων έχει ηλεκτρική εμβέλεια 61-70 χιλιόμετρα και 
χαμηλές εκπομπές ρύπων (21 γρ./χλμ.).

H έκδοση σεντάν A 250 e των 218 αλόγων έχει ηλεκτρική εμβέλεια 61-70 χιλιόμετρα και χαμηλές εκπομπές ρύπων (21 γρ./χλμ.).


Αυτονομία που ξεπερνά τα 71 χιλιόμετρα έχει ο plug-in hybrid «εκπρόσωπος» της B-Class, το Β 250 e. Με λιανική τιμή προ φόρων τα 33.584 ευρώ, πρόκειται για μοντέλο που ενσωματώνει ίδια τεχνολογία, απολαμβάνοντας παρόμοια πλεονεκτήματα σε κατανάλωση με μηδενικούς ρύπους σε σημαντικό κομμάτι καθημερινών διαδρομών (μεικτά 25 γρ./χλμ.). Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, προτεραιότητα είναι η ευρυχωρία και η χρηστικότητα.
Αυτονομία που ξεπερνά τα 71 χιλιόμετρα έχει ο plug-in hybrid «εκπρόσωπος» της B-Class, το Β 250 e.

Αυτονομία που ξεπερνά τα 71 χιλιόμετρα έχει ο plug-in hybrid «εκπρόσωπος» της B-Class, το Β 250 e.

 
Κατανάλωση από 0,9 λτ./100 χλμ. συναντά κανείς στην CLA Coupe 250 e. Ο κομψός εξωτερικός διάκοσμος και ο σπορτίφ χαρακτήρας παραμένουν σε κεντρικό πλάνο, το κορυφαίο σύστημα αεροδυναμικής της plug-in hybrid τεχνολογίας να αποδίδει συνολικά 218 άλογα και 450 Nm ροπής. Εκτός από το κουπέ αμάξωμα υπάρχει και η έκδοση Shooting Brake που προτάσσει πιο οικογενειακό προφίλ, εξασφαλίζοντας περισσότερους χώρους αποσκευών. Και τα δύο μοντέλα έχουν χαμηλές εκπομπές ρύπων (25 γρ./χλμ.), ενώ η λιανική τους τιμή προ φόρων διαμορφώνεται στα 35.884 ευρώ για το κουπέ και 36.532 για το Shooting Brake.
Κατανάλωση από 0,9 λτ./100 χλμ. συναντά κανείς στην CLA Coupe 250 e.

Κατανάλωση από 0,9 λτ./100 χλμ. συναντά κανείς στην CLA Coupe 250 e.

 
Εντυπωσιακές επιδόσεις και premium χαρακτήρα «κρύβει» η εξηλεκτρισμένη έκδοση C 300 e της Mercedes C-Class. Ο βενζινοκινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ συνεργάζονται για ισχύ συστήματος 320 αλόγων και θηριώδη ροπή στα 700 Nm! Παρά την αυξημένη ιπποδύναμη, η κατανάλωση καυσίμου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (συνδυασμένη στα 1,5-2 λτ./100 χλμ.), ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 60 χιλιόμετρα. Η Mercedes C 300 e έχει Λ.Τ.Π.Φ. 39.331 ευρώ.
Ο βενζινοκινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ της C 300 e συνεργάζονται για ισχύ συστήματος 320 αλόγω και θηριώδη ροπή στα 700 Nm!

Ο βενζινοκινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ της C 300 e συνεργάζονται για ισχύ συστήματος 320 αλόγω και θηριώδη ροπή στα 700 Nm!

 
Τελευταίο μοντέλο Mercedes-Benz που συνδυάζει εταιρική χρήση με μηδενικό φόρο είναι το GLA 250 e, ένα premium SUV κατάλληλο για κάθε μετακίνηση. Και στο παρόν μοντέλο εφαρμόζεται το πετυχημένο τρίτης γενιάς υβριδικό σύστημα plug-in. Αξιοποιεί στο μέγιστο τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και με την πολύτιμη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ προσφέρουν 218 ίππους και 450 Nm ροπής. Η αυτονομία της μπορεί να φτάσει τα 63 χιλιόμετρα, ενώ παραμένει στο όριο των εκπομπών ρύπων χάρη στα 32 γρ./χλμ. Σχετικά με το κόστος αγοράς της, έχει λιανική τιμή προ φόρων 34.454 ευρώ.
To GLA 250 e είναι ένα premium SUV, κατάλληλο για κάθε μετακίνηση το οποίο και  συνδυάζει εταιρική χρήση με μηδενικό φόρο.

To GLA 250 e είναι ένα premium SUV, κατάλληλο για κάθε μετακίνηση το οποίο και συνδυάζει εταιρική χρήση με μηδενικό φόρο.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center