Με 4κίνηση & drift mode η νέα Mercedes-AMG C 63

5.987 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2019)

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την επόμενη Mercedes-AMG C 63 να ενστερνίζεται την τετρακίνηση με λειτουργία drift, αποχαιρετώντας μια για πάντα τη μετάδοση στον πίσω άξονα.

Το κάστρο της πισωκίνησης πέφτει σιγά σιγά, αφού τα βαριά χαρτιά την κορυφαίων από πλευράς ισχύος μοντέλων το γυρνάνε στην τετρακίνηση. Πριν κάποιους μήνες ήταν η BMW M5, ένα από τα χαρακτηριστικότερα ισχυρά σεντάν με κίνηση στους πίσω τροχούς, που ασπάστηκε την τετρακίνηση, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο club και η Mercedes-AMG E 63.

Αυτή τη φορά είναι και πάλι η σειρά της Mercedes να «αλλαξοπιστήσει», σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, και πιο συγκεκριμένα της Mercedes-AMG C 63, αφού έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία για το πέρασμά της σε σχήμα μετάδοσης AWD. Όπως και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις, έτσι και εδώ θα υπάρχει drift mode για να... χρυσωθεί το χάπι, αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι κατά πόσο ευσταθεί το όλο σενάριο.

Η πηγή που έφερε το θέμα στο φως της δημοσιότητας δεν ανέφερε αλλαγές στο κινητήριο σύνολο της «καυτής» C-Class, άρα υποθέτουμε πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ξανά ο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 4,0 λτ. με ισχύ 476 ίππων (510 άλογα για την έκδοση S).

Τέλος, η νέα AMG C 63 αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021, οπότε μέχρι τότε υπάρχει καιρός να διαψευστούν ή να επαληθευτούν αυτές οι φήμες. Εσείς θέλτε να δείτε μια τετρακίνηση ισχυρή C-Class ή την έχετε συνδυάσει με την κίνηση στον πίσω άξονα;

Toyota
test center