Στην αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα του νέου Audi R8 φαίνεται η νέα δυναμική μάσκα με τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα και τα ενσωματωμένα LED ημέρας.

Το νέο R8 θα μπει στην παραγωγή από το 2014, ενώ θα διαθέτει έντονα σπορ στοιχεία, όπως ο διπλός διαχύτης πίσω, αλλά και χαρακτηριστικά «πράσινης» τεχνολογίας.

Το 2014 το νέο Audi R8

11.704 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2013)

Η Audi θα λανσάρει τη νέα χρονιά το καινούργιο R8, το οποίο θα αποδίδει ως και 570 ίππους, ενώ στην αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, αποκαλύπτεται η πιθανή εικόνα του.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι στις εγκαταστάσεις της, στο Bοllinger Hοfe, θα κατασκευάζεται από το επόμενο έτος το νέο R8, χωρίς να αποκαλύπτονται περισσότερα. Οι κατάσκοποί μας όμως, μάς εξασφάλισαν μια αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα του νέου μοντέλου, όπου φαίνεται η νέα δυναμική μάσκα με τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα και τα ενσωματωμένα LED ημέρας, γεγονός που θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τα καινούργια RS μοντέλα της Audi.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπειρία της εταιρείας από το αγωνιστικό R8 LMS, θα εμπνεύσει και τη φιλοσοφία του νέου μοντέλου, ως προς την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος (23% περίπου) και ενισχυμένου πλαστικού (CFRP) για την εξοικονόμηση βάρους του αμαξώματος, το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 1.500 κιλά.

Τώρα, ως προς τα μηχανικά μέρη, η Audi δεν θα χρησιμοποιήσει υβριδικά σύνολα, όμως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Έτσι, θα δούμε αναβαθμισμένες εκδοχές των 4,2 λτ. V8 και 5,2 λτ. V10 κινητήρων, με αύξηση ισχύος περίπου 25 ίππων ο καθένας, φτάνοντας στους 450 και 570 ίππους αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και το γνωστό Start&Stop, γεγονός το οποίο εξοικονομεί περίπου 10% σε καύσιμο.

Mercedes
test center