Do it yourself

Διαβάστηκε από 1400 αναγνώστες

Ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσουμε χρήματα είναι να «λερωθούμε» κάνοντας κάποιες απλές εργασίες, αντί να πληρώσουμε άλλους για να τις κάνουν.

 
3 DIY εργασίες για να κάνετε οικονομία

Οι επισκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, αφού δεν απαιτούνται ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα που θα δίνατε σε κάποιο τεχνικό είναι οι εξής:

• Αντικατάσταση φίλτρου λαδιού:
Για να αλλάξετε το φίλτρο λαδιού, θα χρειαστείτε: ένα ειδικό κλειδί για να ξεβιδώσετε το παλιό φίλτρο και ένα καινούριο φίλτρο. Η αντικατάσταση είναι σχετικά εύκολη. Όσο θα τρέχει το παλιό λάδι από το κάρτερ, εσείς αντικαθιστάτε το φίλτρο και αφού ξεβιδώσετε το παλιό με το ειδικό κλειδί, βιδώνετε το καινούριο στην αρχή με το χέρι και ύστερα με το κλειδί. 

• Αλλαγή λαδιών: 
Διαβάζοντας το εγχειρίδιο του κατασκευαστή θα διαπιστώσετε πότε προβλέπεται η αλλαγή λαδιών για το αυτοκίνητό σας. Για να αλλάξετε τα λάδια του αυτοκινήτου σας, θα χρειαστείτε: μια μεγάλη λεκάνη χωρητικότητας 8 λίτρων, ένα κλειδί για την τάπα του κάρτερ και ένα δοχείο με καινούργιο λάδι. Αφού εντοπίσετε την τάπα λαδιών στο κάρτερ, την ξεβιδώνετε με το κλειδί και αφήνετε να τρέξουν τα παλιά λάδια στη λεκάνη που έχετε τοποθετήσει στο μεταξύ ακριβώς από κάτω. Στη συνέχεια βιδώνετε την τάπα προσεκτικά, ανοίγετε το καπό και τοποθετείτε ένα χωνί στην υποδοχή των λαδιών. Γεμίζετε το κάρτερ με το καινούργιο λάδι (όσο ακριβώς αναγράφεται στο βιβλίο του κατασκευαστή). Ελέγχετε ύστερα το διακόπτη λαδιών, ενώ τα παλιά λάδια τα πηγαίνετε σε ένα συνεργείο ή πρατήριο καυσίμων για ανακύκλωση. 

• Αλλαγή μπουζί: 
Όλα όσα χρειάζεστε είναι ένα ειδικό εργαλείο, το λεγόμενο μπουζόκλειδο, και φυσικά ένα μπουζί ίδιου τύπου. Τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής: 
1) Αφαιρείτε την πίπα από το μπουζί. 
2) Ξελασκάρετε το μπουζί με το ειδικό κλειδί. 
3) Βιδώνετε το καινούργιο μπουζί στην αρχή με το χέρι και ύστερα με το μπουζόκλειδο. 
4) Αφού το αντικαταστήσετε, βάζετε ξανά την πίπα πάνω στο μπουζί.

Προσοχή!
Επειδή η διαδικασία αφαίρεσης των παλιών λιπαντικών απαιτεί την ανύψωση του αυτοκινήτου σας, φροντίστε πρώτα από όλα να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας. Ιδανικά θα πρέπει να σηκώσετε το αυτοκίνητό σας με ένα υδραυλικό γρύλλο, όπως αυτοί που χρησιμοποιούν σε βουλκανιζατέρ και συνεργεία. Εφόσον όμως δεν διαθέτεται ή δε μπορείτε να δανειστείτε και τελικά η ανύψωση γίνει με τον συνηθισμένο ψαλιδωτό γρύλλο (αυτοί με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα αυτοκίνητα για έκτακτη αλλαγή ελαστικού), φροντίστε να βάλετε δίπλα από το σημείο που στηρίζεται ο γρύλλος ένα τρίποδο στήριξης ή ακόμα και ένα τσιμεντόλιθο.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊοντα αυτοκινητου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • Το φανοποιείο που έχεις ανάγκη

  Το πρότυπο κέντρο φανοποιείας της  ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ - AUTO EXPERT αναλαμβάνει να επιδιορθώσει από την πιο μικρή υλική ζημιά, μέχρι την πιο μεγάλη, στο δικό σας αυτοκίνητο οποιασδήποτε μάρκας. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός και οι υπηρεσίες των έμπειρων τεχνικών μας εγγυώνται κορυφαία ποιότητα στους τομείς φανοποιείας και βαφής αμαξωμάτων.
    Περισσότερα
 • Φτιάξε το όπως θέλεις

  Το συνεργείο μας Βουγιούκας βρίσκεται στη περιοχή του Πολυγώνου στην Αθήνα και απαρτίζεται με το πλέον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό σε μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά θέματα. Σας παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές.
    Περισσότερα
 • Επισκευή βαθουλωμάτων χωρίς βάψιμο

  Επαναφορά του αμαξώματος στην αρχική του κατάσταση από την THE DENT GENIE HELLAS χωρίς το αυτοκίνητο να χάσει την αξία του και κυρίως το εργοστασιακό χρώμα του. Η εταιρεία ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από την χαλαζόπτωση, σε βαθουλώματα και μικροχτυπήματα. Ποιότητα αποτελέσματος με την εγγυημένη μέθοδο PDR.  210 22 21 742 Περισσότερα
 • Τεχνολογία και καθαρισμός

  Η εταιρία Wash Stop Detail ξεχωρίζει γιατί προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού και εξειδικευμένης περιποίησης υψηλού επιπέδου αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες γίνονται με εξειδικευμένα και άκρως επαγγελματικά προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και εργαλεία, με άμεση και σωστή εξυπηρέτηση και με άριστα αποτελέσματα.

    Περισσότερα
 • Ειδικότητα στην επισκευή βλαβών από χαλάζι

  Η εταιρεία AUTO DENT ΕΠΕ πρωτοπορεί στην αποκατάσταση των βαθουλωμάτων εφαρμόζοντας την μέθοδο PDR, αναγνωρισμένη από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Η διαδικασία που ακολουθούμε επιτρέπει την πλήρη αποκατάσταση μεγάλων ζημιών ακόμη και στα σημεία με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση.  210 5319889 Περισσότερα
 • Φροντίδα ποιότητας

  Πήγαινε τώρα στο κατάστημα Car Valet για να δώσεις στο αυτοκίνητο σου την φροντίδα που πρέπει. Προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες καθαρισμού και φροντίδας χρώματος με 20% έκπτωση στους αναγνώστες του Auto Τρίτη.
    Περισσότερα