Νανοτεχνολογία και στο detailing

30177 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/5/2021

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, ιδιαίτερα στο χώρο του αυτοκινήτου. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον τομέα του καθαρισμού και της περιποίησης. Σύγχρονα εργαλεία και νέες μέθοδοι νανοτεχνολογίας υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη προστασία στο χρώμα.

 
Στην ουσία χρησιμοποιείται ένα πολυμερές υγρό, που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια του χρώματος όπου ενθυλακώνει τους ρύπους και τους αποκολλά από την επιφάνεια. Το πολυμερές λειτουργεί στη συνέχεια ως λιπαντικό που επιτρέπει να αφαιρεθούν οι ρύποι χωρίς να δημιουργούνται γρατζουνιές - αφήνοντας μία προστατευτική μεμβράνη η οποία διαρκεί μέχρι και έξι εβδομάδες.

Τα πλεονεκτήματα της νανοτεχνολογίας

Ανώτερο φινίρισμα
Η νανοτεχνολογία αφαιρεί επιμελώς τους ρύπους και αφήνει μία πολυμερή επίστρωση στην επιφάνεια του χρώματος δίνοντάς του γυαλισμένο φινίρισμα καθρέφτη.

Spa αυτοκινήτων
Αν το δούμε πιο σφαιρικά, ο καθαρισμός με τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας αποτελεί ένα spa αναζωογόνησης για το αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί καθαρίζει εις βάθος το αμάξωμα, χωρίς να ταλαιπωρείτε από βούρτσες και χημικά. Πρόκειται για μια άκρως οικολογική μέθοδο, μιας και νερό εξοικονομείτε, ενώ και τα υλικά καθαρισμού είναι βιοδιασπώμενα.

Μεγαλύτερη διάρκεια
Η πολυμερής επικάλυψη χρησιμεύει ως φράγμα κρατώντας τους ρύπους μακριά από την επιφάνεια του χρώματος. Αυτό σημαίνει ότι το φως ανακλάται στο χρώμα, κάνοντας το όχημα να φαίνεται καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προστατευτική επίστρωση
Η προστατευτική πολυμερής επικάλυψη διαρκεί 4-6 εβδομάδες και προστατεύει το όχημα από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος ( π.χ. χώμα, βρωμιά, καυσαέρια, άλατα, UV φθορά κλπ).

Καθόλου γρατζουνιές
Μέσω της ενθυλάκωσης και της λίπανσης, το πολυμερές εμποδίζει τους ρύπους να χαράξουν το χρώμα κατά τη διαδικασία του καθαρισμού. Επιπλέον τα προϊόντα νανοτεχνολογίας μειώνουν την ορατότητα προϋφισταμένων μικρογρατζουνιών ( τύπου αράχνης) στο χρώμα, ενώ η πολυμερής επικάλυψη τις γεμίζει.

Φιλική προς το περιβάλλον
Η διαδικασία με το υγρό νανοτεχνολογίας απαιτεί μικρή ποσότητα από το καθαριστικό, εξοικονομώντας παράλληλα αρκετά λίτρα νερού. 
  
Step by step η διαδικασία

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας με τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας δεν είναι ένα απλό πλύσιμο. Αντίθετα με τις παραδοσιακές μεθόδους πλυσίματος, με τη νανοτεχνολογία ο καθαρισμός γίνεται χωρίς καθόλου νερό, προστατεύοντας άψογα το χρώμα του αυτοκινήτου σας. 
 
Βήμα 1
Αρχικά το ταλαιπωρημένο και βρώμικο αυτοκίνητό σας απολαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλύσιμο στο εξωτερικό μέρος του αμαξώματος, όπου οι ειδικοί κάνουν χρήση ειδικών σύνθετων πολυμερών υλικών, τα οποία προστατεύουν σε βάθος το χρώμα, ενώ παράλληλα εγκλωβίζουν τη βρωμιά, αφαιρώντας την χωρίς γραντζουνιές. Τα συγκεκριμένα υλικά πέρα από την αφαίρεση των ρύπων γυαλίζουν παράλληλα το χρώμα, δημιουργώντας μια προστατευτική επίστρωση η οποία διαρκεί για έως και 6 εβδομάδες. 
 
Βήμα 2
Εν συνεχεία, πραγματοποιείται ο καθαρισμός των τζαμιών, ο οποίος δεν είναι ο τυπικός καθαρισμός που γνωρίζουμε. Και σε αυτό το μέρος του αυτοκινήτου εφαρμόζεται ένα ειδικό προϊόν, το οποίο παρέχει προστασία από το νότισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό, ενώ είναι και φιλικό στις φιμέ μεμβράνες. Το υλικό αυτό αφήνει μια προστατευτική επίστρωση στο τζάμι, η οποία λειτουργεί ως μέσο διασποράς του νερού της βροχής, ώστε να απομακρύνεται πιο εύκολα από το τζάμι. 
 
Βήμα 3
Στο τελείωμα του καθαρισμού, σειρά παίρνουν τα πλαστικά του αυτοκινήτου σας. Σε αυτή τη φάση γίνεται εφαρμογή ενός υλικού που δεν περιέχει πυρίτιο, αφήνοντας ένα ματ τελείωμα, προστατεύοντας τις επιφάνειες από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτινοβολίες, έχοντας και αντιστατικές ιδιότητες, κρατώντας τη σκόνη μακριά από το ταμπλό μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ψάξε ανά κατηγορία
Κατάσταση
Μάρκα
Τιμή από
Τιμή έως