Το... σπιτικό πλύσιμο είναι αρκετό για να κάνετε το αυτοκίνητό σας να λάμψει.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι πιάτων ή σκούπες, αφού θα δημιουργήσει αρκετά σημάδια στο αμάξωμα.

να αποφεύγετε να βάζετε αρκετή ποσότητα σαμπουάν κατά το πλύσιμο, γιατί θα είναι πιο δύσκολο στο ξέβγαλμα.

Πλύσιμο και γυάλισμα του αυτοκινήτου

11540 Επισκέψεις στο άρθρο

Μήπως το αυτοκίνητό σας επιζητά απεγνωσμένα την προσοχή σας, ώστε να το κάνετε να… λάμψει ξανά; Διαβάστε τους τρόπους με τους οποίους θα το πετύχετε!

 
Καταρχήν, καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά οικιακής χρήσης, γιατί είναι πολύ σκληρά και μπορεί να βλάψει το χρώμα του αυτοκινήτου. Φυσικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι πιάτων ή σκούπες, αφού θα δημιουργήσει αρκετά σημάδια.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που συμβαίνει, είναι το να πλένετε το αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο. Αυτό θα προκαλέσει κηλίδες στο χρώμα, οι οποίες προέρχονται από το γρήγορο στέγνωμα του νερού, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Εκτός της περίπτωσης όπου οι βρομιές είναι πολύ δύσκολο να βγουν, μη ρίχνετε νερό με μεγάλη πίεση καθώς δεν είναι ό,τι καλύτερο για το χρώμα. Ενώ, αν κάποια βρομιά είναι παχιά, τότε πρώτα μουλιάστε την και θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα θα αφαιρεθεί μετά.

Να χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή σαπούνι που προορίζεται για πλύσιμο αυτοκινήτου και να αποφεύγετε να βάζετε αρκετή ποσότητα κατά το πλύσιμο, γιατί θα είναι πιο δύσκολο στο ξέβγαλμα. Το σαπούνισμα, καλό θα είναι, να γίνει με ένα μαλακό και καθαρό σφουγγάρι, ενώ στην περίπτωση που σας πέσει κάτω θα είναι πολύ δύσκολο να το ξεβγάλετε και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο.

Τέλος, η ώρα του σκουπίσματος είναι σημαντική και κρίνει όλη την εργασία μας. Υπάρχουν ειδικά «Ξεβγαλτικά» σιλικόνης που απομακρύνουν με μια κίνηση μια σημαντική ποσότητα νερού από το αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο, η δουλειά του δέρματος σαμουά γίνεται πολύ πιο εύκολα, το οποίο θα απορροφήσει τις τελευταίες σταγόνες νερού, αφήνοντας το αυτοκίνητό σας πεντακάθαρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ