Εξοικονομήστε χρήματα καθαρίζοντας ένα δύσκολο λεκέ από την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας με τη βοήθεια υγρής αμμωνίας.

Καθαρισμός σαλονιού με υγρή αμμωνία

10712 Επισκέψεις στο άρθρο

Για το καθαρισμό του σαλονιού του αυτοκινήτου μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρή αμμωνία και να εξοικονομήσουμε χρήματα, αποφεύγοντας τα ειδικευμένα καταστήματα.

 
Τα καταστήματα που καθαρίζουν ταπετσαρίες αυτοκινήτου κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά ανάλογα με τους λεκέδες, μπορεί η διαδικασία να μας κοστίσει ακόμα και πάνω από 50 ευρώ. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να προμηθευτούμε υγρή αμμωνία από ένα φαρμακείο με κόστος περίπου 5 ευρώ. Την αναμειγνύουμε με νερό, σε αναλογία περίπου 1 προς 3 και με μια βούρτσα καθαρίζουμε το ύφασμα. Μόνοι σας μπορείτε να καθαρίσετε τον λεκέ με τα εξής βήματα:

1.Αφού έχετε δημιουργήσει τη σωστή αναλογία αμμωνίας και νερού, καθαρίστε τον λεκέ με ένα πανάκι, χωρίς να ασκείτε πολύ πίεση στο ύφασμα.

2. Στην περίπτωση που ο λεκές επιμένει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα για να τρίψουμε το σημείο. Και πάλι όμως δεν πρέπει να ασκήσουμε πολύ πίεση γιατί υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το ύφασμα αλλά και το χρώμα του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ