Βάλε υγραέριο χωρίς... λεφτά!

18808 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες πως με την επιλογή της αυτοχρηματοδότησης της εγκατάστασης θα εξοφλήσεις σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η απόφαση να μετατρέψει κάποιος το βενζινοκίνητο αυτοκίνητό του, προσθέτοντάς του τη δυνατότητα να κινείται και με υγραέριο (LPG), μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τα οικονομικά δεδομένα του, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση και το κόστος της είναι ενδεικτικά, καθώς οι αριθμοί γέρνουν την πλάστιγγα συντριπτικά υπέρ του υγραερίου, συγκριτικά με τα παραδοσιακά, ορυκτά καύσιμα. 

Αυτοχρηματοδότηση- Το βάζεις χωρίς λεφτά!

Με τις νέες σούπερ προσφορές που υπάρχουν στην αγορά και σου δίνουν την δυνατότητα να εγκαταστήσεις kit αερίου με δόσεις, πληρώνοντας μέχρι και 30 ευρώ τον μήνα, η εγκατάσταση ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτείται. Το μηνιαίο όφελος υπερκαλύπτει το κόστος της δόσης, οπότε το κόστος εγκατάστασης καλύπτεται από εκεί. Μετά την αποπληρωμή των δόσεων, το σύνολο των χρημάτων καταλήγει και πάλι στην τσέπη σου.
 
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Λαμβάνοντας υπ` όψιν μας μια μέση απόσταση που διανύει κάποιος με το αυτοκίνητό του, περίπου 300 χιλιόμετρα την εβδομάδα και με την μέση τιμή της βενζίνης να έχει διαμορφωθεί στα 1,535 ευρώ το λίτρο,  είναι πολύ δύσκολο, ότι αυτοκίνητο και να διαθέτει κανείς, το κόστος να πέσει κάτω από τα 28 ευρώ εβδομαδιαίως .Το ποσό διαμορφώνεται σε αυτό το επίπεδο εάν το αυτοκίνητό κινείται με μέση κατανάλωση τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Από την άλλη πλευρά, το αντίστοιχο κόστος σε ένα αυτοκίνητο ίδιας κατανάλωσης που κινείται με υγραέριο θα περιοριστεί κατά πολύ. Η μέση τιμή του υγραερίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 0,834 ευρώ το λίτρο.  Έτσι, εάν η κατανάλωση υπολογιστεί και πάλι στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το κόστος εβδομαδιαίας κίνησης θα φθάσει τα 15 ευρώ, ποσό που είναι οριακά μεγαλύτερο από το μισό του κόστους της βενζίνης.

Aμεση απόσβεση- Συμφέρουσες προσφορές εγκατάστασης

Έτσι, η εξοικονόμηση ανέρχεται στα 13 ευρώ την εβδομάδα, που αντιστοιχούν σε 52 ευρώ μηνιαίως ή αλλιώς σε λίγο πάνω από 620 ευρώ σε ετήσια βάση. Με το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος κίνησης με υγραέριο να κινείται στα περίπου στα 500 ευρώ, γίνεται αντιληπτό πως η απόσβεση της επένδυσης σας θα χρειαστεί λιγότερο από μία χρονιά. Από εκεί και έπειτα το κέρδος σας θα είναι καθαρό, εξοικονομώντας χρήματα χωρίς να περιορίσετε ούτε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας.  Εάν μάλιστα επιλεχθεί ο τρόπος αποπληρωμής του κόστους εγκατάστασης με δόσεις, που πολλές εταιρείες προσφέρουν ακόμη και από 30 ευρώ μηνιαίως, τότε ήδη από τον πρώτο μήνα το κέρδος θα καλύπτει αυτό το πόσο, ενώ περίπου 20 ευρώ θα σας μένουν στην τσέπη.

Εάν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης της απόδοσης του κινητήρα, τότε μπορούμε να πούμε ότι η μετατροπή σε LPG αποτελεί μια άκρως συμφέρουσα επιλογή, που θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Νίκος

  Οι αριθμοί λένε την αλήθεια όταν είναι αληθινοί. Όταν κάποιος διανύει 300 Km/εβδομάδα κάνει 15600 Km/χρόνο. Αυτά είναι τα ετήσια χιλιόμετρα που διανύει ο μέσος Έλληνας οδηγός; Καταναλώσεις βενζίνης της τάξης των 6λ/100Km μπορεί να είναι εφικτές για κάποια αυτοκίνητα αλλά τα ίδια αυτοκίνητα χρειάζονται τουλάχιστον 15% επιπλέον λίτρα αν μετατραπούν για να καίνε υγραέριο. Και μόνο μια ματιά στις καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρείες που προσφέρουν εργοστασιακά μοντέλα με υγραέριο θα σας φωτίσει σχετικά. Πιθανότατα υπάρχουν συστήματα που κοστίζουν 500€ (και με δόσεις). Εσείς τέτοιο θα βάζατε στο αυτοκίνητό σας; Αφού η θερμική απόδοση του υγραερίου είναι μικρότερη της βενζίνης (εξ ου και η αυξημένη κατανάλωση), η απόδοση δεν μπορεί να είναι η ίδια. Θα είναι (και συμβαίνει πράγματι) έστω και οριακά χαμηλότερη με υγραέριο. Τέλος σημειώστε πως, όσο ψυχρότερο το κλίμα, τόσο αργότερα θα γυρίζει το καύσιμο σε υγραέριο (τα συστήματα των 500€ αλλά και τα αρκετά ακριβότερα ξεκινάνε με βενζίνη και συνεχίζουν να ψεκάζουν ένα μικρό ποσοστό του 2 έως 3% και αφού γυρίσουν σε υγραέριο) και επομένως θα έχουν μικρότερη οικονομία. Για τον ίδιο λόγο πολλές μικρές διαδρομές που ενδιάμεσα κρυώνει ο κινητήρας δεν εξοικονομούν το ίδιο με μια μεγάλη συνεχόμενη στην οποία η εκκίνηση με βενζίνη θα γίνει μόνο μια φορά στην αρχή και μετά θα είναι διαρκώς σε υγραέριο. Τα παραπάνω τα λέει κάποιος που έχει υγραέριο εδώ και 4 χρόνια και έχει εξοικονομήσει (πέραν της απόσβεσης που έγινε στον 1,5 χρόνο) περίπου 1300€ σε 70000 διανυθέντα χιλιόμετρα, συνυπολογίζοντας και τη βενζίνη που ψεκάζει και τις αλλαγές των φίλτρων. Και που μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπίσει βλάβες λόγω της χρήσης του υγραερίου, που δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Συμπερασματικά, το υγραέριο σίγουρα προσφέρει οικονομία στις μετακινήσεις αλλά δεν είναι αυτό που θέλετε να παρουσιάζετε. Κι αν παρουσιαστεί και κάποια βλάβη στο καπάκι, τότε το όφελος μικραίνει σημαντικά. Αν λοιπόν κάνει κάποιος πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 13-15 χιλιάδες) και μπορεί, καλύτερα να πάει σε φυσικό αέριο η πετρέλαιο. Αν όμως έχει παλαιό αυτοκίνητο όπως εγώ (όταν έκανα την μετατροπή είχα 185000Km σε αυτοκίνητο 13 ετών) τότε μπορεί να σκεφτεί την λύση υγραέριο.

 • Panos.

  Επειδη καθε χρονο κανω 15000χιλ. το 2010 ειχα παει να βαλω υγραεριο.Την εποχη εκεινη οι εγκαταστατες ηταν λιγοι με αποτελεσμα μετα απο ψαξιμο βρηκα μια εταιρια που εκανε αυτη την δουλεια χρονια.Τοτε η μετατροπη πηγαινε περιπου 1500ευρω,το θεμα ηταν οτι δεν μπορεσα να βαλω γιατι οπως μου ειπανε θα μου εκανε ζημια στις βαλβιδες.Αυτο μου φανηκε παραξενο γιατι ζω στην ελλαδα και ξερω οτι εδω ολοι θελουν στα παρουνε.Παντος ακολουθησα την συμβουλη τους και δεν εβαλα υγραεριο.Πριν 4 μηνες πηγα στην ιδια εταιρια για φυσικο αεριο και αφου μου ειπαν οτι παιρνει το εβαλα.Εχω κανει 6100χιλ. και εχω δωσει 340ευρω μαζι και με βενζινες, καιει το χιλιομετρο 0,044 λεπτα.Εδωσα 2350ευρω χρηματα που θα τα δινανε λιγοι,και η αποσβεση εκτος απροοπτου θα γινει σε 2 χρονια περιπου.Το αυτοκινητο ειναι MAZDA 2 1.6cc του 2004 εκαιγε 9λιτρα στα εκατο.ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΗΤΑΙ.Εμεις οι αεριοκινητοι εχουμε και ενα πλεονεκτημα σε περιπτωσει απεργιας των βυτιοφορων δεν καθομαστε στην ουρα για βενζινη.

 • Αχιλλεας

  Έχω υγραέριο σε Renault. Megane 1600 από το 2011 κάνω 2500χλμ το μήνα και εξοικονομώ τουλάχιστον 120€ το μηνα.

 • Tasos

  Σε εμένα είχαν ζητήσει Κοντα στα 3 χιλιάρικα και μείωσης της απόδοσης του κινητήρα περίπου στο 20%

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

 • ΨΑΧΤΗΡΙ

  Top εμπορίες και χιλιάδες επιλογές για ότι ψάχνεις. Όλα με τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές. Μόνο στη μηχανή αναζήτησης του Auto Τρίτη. Μπες, δες, βρες, με 1 κλίκ εδώ.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΤΑΘΗΣ Σ&Ν

  Η εταιρία ΣΤΑΘΗΣ Σ&Ν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και έμπειρο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί ειδικά για μετατροπές σε υγραεριοκίνηση και κίνηση με φυσικό αέριο, όλων των μοντέλων κάθε μάρκας αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα είναι πιστοποιημένο συνεργείο εγκατάστασης εξοπλισμού φυσικού αερίου σε οχήματα, από την TUV AUSTRIA HELLAS.
   23940 25605 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Pedis Car Service

  Η Pedis Car Service βρίσκεται στον χώρο επισκευής αυτοκινήτου από το 1991, παρέχοντας υπηρεσίες για όλα τα οχήματα παλαιού και νέου τύπου. Πραγματοποιούν άριστη εγκατάσταση συστημάτων LPG, γρήγορα και οικονομικά και χρησιμοποιούν το σύστημα υγραεροκίνησης lovato.
   2102834350 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • LOVATO

  Μπες τώρα στο νέο site της Lovato Hellas και μέσα από 5 απλά βήματα πάρε ολοκληρωμένη προσφορά για το αυτοκίνητό σου! Βρες το μοντέλο του αυτοκινήτου σου και δες ποιό σύστημα σου προτείνουμε και πόσο κοστίζει, πόσα θα εξοικονομείς με ένα σύστημα Lovato και πόσο εύκολα μπορείς να το αποκτήσεις! Ξεκίνα ΕΔΏ!
   2130378905 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GK AUTO GAS

  Η GK AUTO GAS δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον κλάδο της υγραεριοκίνησης και της αεριοκίνησης από το 2009, έχοντας συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των κλάδων αυτών.
   2105813424 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • KONCars

  KONCars προσφέρει Value for money Service επισκευής ή αποκατάστασης. Επιπλέον έχει εξειδίκευση στην τοποθέτηση υγραερίου και συνεργασία με τις μεγαλύτερες και πιο διακεκριμένες εταιρείες στο χώρο του LPG, όπως η LOVATO.
   2114035966 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ QUICK SERVICE - ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

  Το συνεργέιο είναι Υγραεριοκίνηση Quick Service του κ. Βαλαβάνη Μάριου είναι εξειδικευμένο γενικό συνεργείο υγραεριοκίνησης και εδρεύει στα ¶νω Πατήσια. Κύρια δραστηριοτητά του είναι η τοποθέτηση, συντήρηση και επισκευή υγραερίου, επιβατικών οχημάτων.
   2102111358 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ECOΚΙΝΗΣΗ

  Η πρωτοπόρα παρουσία της εταιρείας ECOΚΙΝΗΣΗ στο χώρο του υγραερίου εδω και πολλά χρόνια έχει προσφέρει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να είναι βέβαιο πως θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της το εγγυάται.
   2109734811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GM GAS

  Η LANDI RENZO είναι ή Νο1 εταιρεία υγραεριοκίνησης με τις περισσότερες εργοστασιακές συνεργασίες σε οχήματα πρώτης εγκατάστασης. Ενημερώσου για την τοποθέτηση γνήσιου συστήματος αεριοκίνησης LANDI RENZO σε έναν από τους συνεργάτες της GM GAS σε όλη την Ελλάδα!
   2310 387222 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Στην GAS SERVICE Ξαγοράρης είναι ειδικοί στην εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων αεριοκίνησης (LPG/CNG). Χρησιμοποιούν τα αξιόπιστα συστήματα της εταιρίας Zavoli, με την εγγύηση της GAS Θεοδώρου.
   21099382344 - 6946834543 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • LPG HELLAS ΠΕΓΚΟΥΣΙΝ

  Η LPG HELLAS, δημιούργησε το πρώτο BRC POINT Υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα, ένα σύγχρονο νόμιμο και πιστοποιημένο συνεργείο τοποθέτησης κιτ αερίων καυσίμων (υγραερίου και φυσικού αερίου), εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Geartech Engineering

  Η μακροχρόνια εμπειρία της Gear Tech Engineering στο χώρο της βελτίωσης (Honda, Mazda, Subaru, Toyota, κλπ.) τους έχει καθιερώσει σαν μια από τις κορυφαίες επιλογές για την αναβάθμιση του αυτοκινήτου σας.
   2103410108 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • CAR GROUP KALOGRITSAS

  Από το 2011 παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες αεριοκίνησης. Είτε θέλετε να κινείστε με LPG, είτε με CNG, η Car Group Kalogritsas εισάγει, τοποθετεί και συντηρεί αξιόπιστα συστήματα αεριοκίνησης. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και έμπειρο προσωπικό εγγυάται την άριστη εξυπηρέτησή σας.
   2106618344 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ