Diesel vs LPG VS CNG

Diesel vs LPG VS CNG

6830 Επισκέψεις στο άρθρο

Τους τελευταίους μήνες οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ...ανηφόρα. Για μία ακόμη φορά λοιπόν, η αναζήτηση νέων, εναλλακτικών και οικονομικών καυσίμων είναι στην επικαιρότητα. Υπάρχουν 3 επιλογές, diesel, lpg και cng. Ποιο από τα τρία τελικά συμφέρει περισσότερο;

coral gas
MASTER DIRECT

Ποιος είναι ο ...πρωταθλητής οικονομίας στα καύσιμα;

-Ακριβότερο το diesel
-Πιο οικονομικό το LPG χωρίς τα προβλήματα του πετρελαίου
-Καθαρό καύσιμο το CNG, αλλά λίγα τα πρατήρια

Ποια είναι κατά την γνώμη σου η καλύτερη επιλογή;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Diesel: To πιο ακριβό από τα τρία

Το πετρέλαιο κίνησης ή όπως είναι ευρέως γνωστό σε όλους ως diesel, για πολλές δεκαετίες είχε την μερίδα του λέοντος, όσον αφορά την οικονομική μετακίνηση. Συνέφερε και συμφέρει αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό τους, πλέον όμως χάνει πολλούς υποστηρικτές , κυρίως λόγω της κατεύθυνσης που έχει χαράξει η ΕΕ προς την μείωση των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα, που ίσως μακροπρόθεσμα επιφέρει περιβαλλοντικούς φόρους. Στα θετικά του είναι το γεγονός πως μπορείς πολύ εύκολα να το βρεις σε κάθε πρατήριο, ωστόσο όταν έρθει η ώρα να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να πληρώσεις τα λίτρα του φουλαρισμένου ρεζερβουάρ, όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο αφού με την μέση τιμή του στο 1,61 ευρώ ανά λίτρο έρχεται πολύ πιο ακριβό απ΄ότι τα δύο αέρια που θα δούμε παρακάτω.

LPG: Πληρώνεις λίγα και δεν έχεις τα προβλήματα του diesel

Το υγραέριο φαίνεται ότι διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή οικονομίας στον τομέα των οικονομικών καυσίμων. Άλλωστε, Με την μέση τιμή του να είναι περίπου στο 1,05 ευρώ, είναι σαφώς πιο οικονομικό από το diesel, ενώ υπάρχουν και ικανοποιητικές επιλογές αυτοκινήτων με εργοστασιακό κι υγραερίου, τα οποία τα συναντούμε στον Όμιλο της Renault τόσο μέσω των γαλλικών μοντέλων, αλλά και αυτών της Dacia. Μάλιστα κάνοντας χρήση και της βενζίνης χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που έχουν η αυτονομία αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Ένα ακόμα προτέρημα της αεριοκίνησης, που βρίσκουμε τόσο στα μοντέλα LPG, όσο και στα CNG που θα δούμε παρακάτω, είναι πως σε σχέση με το diesel προσφέρει όλα τα οφέλη του βενζινοκινητήρα, δηλαδή χαμηλό θόρυβο και κραδασμούς, υψηλή ισχύ με μεγάλο εύρος λειτουργίας, χωρίς τα αρνητικά του πετρελαίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)