Κορυφή το φυσικό αέριο στην κρίση!

3784 Επισκέψεις στο άρθρο

Ψάχνεις εναλλακτικά καύσιμα κίνησης για να μειώσεις τα έξοδά σου; Θέλεις όμως και κάτι αξιόπιστο; Τότε επέλεξε το φυσικό αέριο (ή CNG), που προσφέρει απίστευτη οικονομία, ασφάλεια και φυσικά πολύ λιγότερους ρίπους στην ατμόσφαιρα!

 
Περίπου 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται με φυσικό αέριο παγκοσμίως

1. Τα αυτοκίνητα που παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, φτάνουν τα 14,5 εκατομμύρια, τα οποία ανεφοδιάζονται σε περισσότερα από 20 χιλιάδες πρατήρια σε 2.400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. 
2. Οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τη βενζίνη και 35% λιγότερο από το diesel, ενώ σε αντίθεση με τη βενζίνη το φυσικό αέριο ως καύσιμο δεν περιέχει τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου. 
3. Το φυσικό αέριο δεν είναι τοξικό ή διαβρωτικό, δεν μολύνει τα υπόγεια ύδατα και επιπλέον δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον σε περίπτωση διαρροής! 
4. Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής απλά διαφεύγει προς τα πάνω, διαστέλλεται και διαλύεται στην ατμόσφαιρα.

Η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ακούει στο όνομα ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Βασικό συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο, ενώ συνυπάρχουν σε αυτό σημαντικές ποσότητες αιθανίου, προπανίου, και βουτανίου, οι οποίες αφαιρούνται έπειτα από εκτεταμένη επεξεργασία εκτός από το μεθάνιο. Αυτό που συνετέλεσε τρομερά στην ανάπτυξη του CNG, είναι η παγκόσμια απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρυπαντών που προέρχονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Το φυσικό αέριο δεν νοθεύεται και φτάνει για χρήση 120 χρόνων

• To φυσικό αέριο δεν μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια. 
• Το φυσικό αέριο δεν περιέχει θείο, ίχνη μετάλλων και τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου που θεωρούνται ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες. 
• Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2, -35% μικροσωματίδια, -75% αρωματικοί υδρογονάνθρακες και -53% οξείδια του αζώτου (ΝΟx) σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη. 
• Σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, η χρήση φυσικού αερίου επιφέρει 
-15% CO2, -99,6% μικροσωματίδία, -36% αρωματικούς υδρογονάνθρακες και -95% ΝΟx. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,5λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3λτ. πετρελαίου κίνησης και 2λτ. υγραερίου. 
• Ο αριθμός οκτανίων του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 130 έναντι 90+ της αμόλυβδης βενζίνης. 
• Το λιπαντικό του κινητήρα φυσικού αερίου «μολύνεται» σημαντικά λιγότερο με αποτέλεσμα τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του σε σχέση με την βενζίνη. 
• Τα μέχρι στιγμής γνωστά κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών με βάση τα σημερινά δεδομένα κατανάλωσης για 120 έτη. 

Τα πλεονεκτήματα πολλά για να αντισταθείς

- Για οδηγούς μεγάλων διαδρομών είναι μια οικονομική πηγή ενέργειας 
- Μπορεί να υπάρχουν κίνητρα από τους προμηθευτές φυσικού αερίου 
- Εκπομπές ρύπων σημαντικά λιγότερες συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο 
- Καυσαέρια σχεδόν χωρίς σωματίδια 
- Μεγαλύτερη αυτονομία των οχημάτων μετατροπής 
- Υψηλές προδιαγραφές ασφάλειες 
- Τα αποθέματα σε φυσικό αέριο είναι περισσότερα από το πετρέλαιο 
- Μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Τασος Ορφανος

    Ολα καλα με δυο ομως μειονεκτηματα...Το ενα ο αριθμος των πρατηριων ανεφοδιασμου στην Ελλαδα και το δευτερο δεν υφισταται ακομη αλλα θα ...ερθει αν και οταν γενικευθει η χρηση του φυσικου αεριου και θα ειναι η αυξηση της φορολογιας του!

     

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός