Βάλε Cng και πάρε οικονομική ανάσα!

8616 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα εναλλακτικά καύσιμα αντιστέκονται στην αύξηση των καυσίμων. Το CNG προσφέρει απίστευτη οικονομία, ασφάλεια και φυσικά πολύ λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα! Δες γιατί τα πλεονεκτήματα του είναι πολλά για να αντισταθείς και μπες και εσύ στο κλαμπ αυτών που το έβαλαν και "σώθηκαν"!

SERVICE GAS GK AUTO CAR M.I.K.E. (ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
15 εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται με φυσικό αέριο παγκοσμίως και ο αριθμός τους αυξάνεται

1. Τα αυτοκίνητα που παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, φτάνουν τα 14,5 εκατομμύρια, τα οποία ανεφοδιάζονται σε περισσότερα από 20 χιλιάδες πρατήρια σε 2.400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. 
2. Οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τη βενζίνη και 35% λιγότερο από το diesel, ενώ σε αντίθεση με τη βενζίνη το φυσικό αέριο ως καύσιμο δεν περιέχει τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου. 
3. Το φυσικό αέριο δεν είναι τοξικό ή διαβρωτικό, δεν μολύνει τα υπόγεια ύδατα και επιπλέον δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον σε περίπτωση διαρροής! 
4. Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής απλά διαφεύγει προς τα πάνω, διαστέλλεται και διαλύεται στην ατμόσφαιρα.

Το φυσικό αέριο βοηθά και στην μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 

Βασικό συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο, ενώ συνυπάρχουν σε αυτό σημαντικές ποσότητες αιθανίου, προπανίου, και βουτανίου, οι οποίες αφαιρούνται έπειτα από εκτεταμένη επεξεργασία εκτός από το μεθάνιο. Αυτό που συνετέλεσε τρομερά στην ανάπτυξη του CNG, είναι η παγκόσμια απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρυπαντών που προέρχονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Το  φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό καύσιμο, γιατί δεν νοθεύεται

• To φυσικό αέριο δεν μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια. 
• Το φυσικό αέριο δεν περιέχει θείο, ίχνη μετάλλων και τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου που θεωρούνται ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες. 
• Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2, -35% μικροσωματίδια, -75% αρωματικοί υδρογονάνθρακες και -53% οξείδια του αζώτου (ΝΟx) σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη. 
• Σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, η χρήση φυσικού αερίου επιφέρει 
-15% CO2, -99,6% μικροσωματίδία, -36% αρωματικούς υδρογονάνθρακες και -95% ΝΟx. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,5λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3λτ. πετρελαίου κίνησης και 2λτ. υγραερίου. 
• Ο αριθμός οκτανίων του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 130 έναντι 90+ της αμόλυβδης βενζίνης. 
• Το λιπαντικό του κινητήρα φυσικού αερίου «μολύνεται» σημαντικά λιγότερο με αποτέλεσμα τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του σε σχέση με την βενζίνη. 
• Τα μέχρι στιγμής γνωστά κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών με βάση τα σημερινά δεδομένα κατανάλωσης για 120 έτη. 

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά για να πεις όχι

- Για οδηγούς μεγάλων διαδρομών είναι μια οικονομική πηγή ενέργειας 
- Μπορεί να υπάρχουν κίνητρα από τους προμηθευτές φυσικού αερίου 
- Εκπομπές ρύπων σημαντικά λιγότερες συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο 
- Καυσαέρια σχεδόν χωρίς σωματίδια 
- Μεγαλύτερη αυτονομία των οχημάτων μετατροπής 
- Υψηλές προδιαγραφές ασφάλειες 
- Τα αποθέματα σε φυσικό αέριο είναι περισσότερα από το πετρέλαιο 
- Μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό

  • Trap

    Μετά από σχεδόν δύο χρόνια που έχω στην κατοχή μου αυτοκίνητο με φυσικό αέριο μπορώ να αναφέρω τα αρνητικά και τα θετικά. Το θετικό είναι ότι η οικονομία που κάνεις στο καύσιμο είναι απλά απίστευτη, μπορείς να κάνεις διαδρομές πλέον για πλάκα δεν σκέφτομαι καθόλου την απόσταση και τη διαδρομή. Συγκεκριμένα έχω ένα μηχανάκι 300 κυβικά και καίει παραπάνω από το αυτοκίνητό μου που είναι 1.400 110 άλογα Turbo. Το αυτοκίνητο το καλοκαίρι το φουλάρω περίπου με 11 ευρώ για 15 κιλά χωρητικότητας στο ρεζερβουάρ ενώ το χειμώνα γύρω στα 13 ευρώ. Τα αρνητικά είναι ότι το δίκτυο των πρατηρίων είναι πάρα πολύ μικρό και αρκετές φορές σε πρατήρια υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων για να φουλάρουν με φυσικό αέριο. Επίσης το άλλο αρνητικό το οποίο το έχω προσέξει σε αρκετά πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, (σχεδόν όλα τα έχω επισκεφθεί) είναι ότι οι αντλίες των πρατηρίων χαλάνε πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω στο αυτοκίνητό μου φυσικό αέριο, και καίω βενζίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ