Ο ΣΙΣΕΜΑ παρενέβη προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλο, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή τέλους αδείας κυκλοφορίας οχημάτων με σύστημα υγραεριοκίνησης.

Τα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα LPG δεν θα επιβαρύνονται με τέλος 75 ευρώ μετατροπής της άδειας κυκλοφορίας.

«Η συμπλήρωση στην άδεια κυκλοφορίας στη θέση «ΤΥΠΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ» και του υγραερίου γίνεται σε νέο έντυπο άδειας κυκλοφορίας χωρίς να απαιτείται η καταβολή τέλους για τη συμπλήρωση αυτή.»

«Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται και στην περίπτωση τοποθέτησης μεταχειρισμένων εξαρτημάτων για την κίνηση των οχημάτων με υγραέριο».

ΣΙΣΕΜΑ: Δεν θα πληρώνουν 75 ευρώ τα οχήματα με σύστημα LPG

6404 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά από παρέμβαση του ΣΙΣΕΜΑ προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παπαδόπουλο, η καταβολή τέλους 75 ευρώ για την άδεια κυκλοφορίας οχήματος που φέρει σύστημα LPG αποσύρθηκε.

 
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών Πειραιώς & Περιχώρων (ΣΙΣΕΜΑ) παρενέβη προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλο, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή τέλους αδείας κυκλοφορίας οχημάτων που θα καλούνταν να πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αποφάσιζαν να εγκαταστήσουν στο όχημά τους σύστημα υγραεριοκίνησης, όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία που ισχύει πλέον, τα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα LPG δεν θα επιβαρύνονται με τέλος 75 ευρώ μετατροπής της άδειας κυκλοφορίας (ό,τι ακριβώς συμβαίνει και για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται φυσικό αέριο, CNG).

Χαρακτηριστικά στην απόφαση του Υφυπουργού αναφέρονται τα εξής:

«Η συμπλήρωση στην άδεια κυκλοφορίας στη θέση «ΤΥΠΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ» και του υγραερίου γίνεται σε νέο έντυπο άδειας κυκλοφορίας χωρίς να απαιτείται η καταβολή τέλους για τη συμπλήρωση αυτή.»

Επίσης, στην εν λόγω τροπολογία αναφέρεται ρητώς ότι δεν θα επιβαρύνεται με τα 75 ευρώ του τέλους αδείας κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος, όταν χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα εξαρτήματα υγραεριοκίνησης:

«Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται και στην περίπτωση τοποθέτησης μεταχειρισμένων εξαρτημάτων για την κίνηση των οχημάτων με υγραέριο στην περίπτωση που τόσο τα εξαρτήματα όσο και τα οχήματα από τα οποία απεγκαθίσταται και επανεγκαθίσταται αυτά, έχουν κοινό ιδιοκτήτη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)