Το φυσικό αέριο κερδίζει κάθε μέρα έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα

Το πιο φτηνό καύσιμο

5032 Επισκέψεις στο άρθρο

Η τιμή του CNG είναι περίπου 60% χαμηλότερη σε σύγκριση με τη βενζίνη, 25%-30% χαμηλότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο και περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με το LPG

coral gas
MASTER DIRECT
Είναι γεγονός πως το φυσικό αέριο ή αλλιώς CNG διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Απόδειξη το δίκτυο των πρατηρίων που εξαπλώνεται συνεχώς, αλλά και τα νέα μοντέλα τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, τα οποία αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.
• To φυσικό αέριο ΔΕΝ μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια.

• Το φυσικό αέριο δεν περιέχει θείο, ίχνη μετάλλων και τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου που θεωρούνται ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες.

• Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2, -35% μικροσωματίδια, -75% αρωματικοί υδρογονάνθρακες και -53% οξείδια του αζώτου (ΝΟx) σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη.

• Σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, η χρήση φυσικού αερίου επιφέρει
-15% CO2, -99,6% μικροσωματίδία, -36% αρωματικούς υδρογονάνθρακες και -95% ΝΟx. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,5λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3λτ. πετρελαίου κίνησης και 2λτ. υγραερίου.

• Ο αριθμός οκτανίων του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 130 έναντι 90+ της αμόλυβδης βενζίνης.

• Το λιπαντικό του κινητήρα φυσικού αερίου «μολύνεται» σημαντικά λιγότερο με αποτέλεσμα τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του σε σχέση με την βενζίνη.

• Τα μέχρι στιγμής γνωστά κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών με βάση τα σημερινά δεδομένα κατανάλωσης για 120 έτη.
 
Τα πλεονεκτήματα του CNG
Το φυσικό αέριο είναι ένα αέριο μείγμα υδρογονανθράκων που εξαιτίας των ιδιοτήτων του, υπερέχει έναντι των υπολοίπων πρωτογενών μορφών ενέργειας. Γι΄αυτό και αποτελεί πλέον βασική ενεργειακή επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θεωρείται το καύσιμο του 21ου αιώνα και συγχρόνως «γέφυρα» μετάβασης από τις συμβατικές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Το φυσικό αέριο κίνησης είναι το πλέον «πράσινο» καύσιμο, αφού οι σχετικοί κινητήρες, εκπέμπουν 25% λιγότερο CO2, 80% λιγότερους υδρογονάνθρακες, 90% λιγότερο CO και NOx και καθόλου στερεά σωματίδια.
 
  • Ως καύσιμο, επιτυγχάνει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από όλα τα άλλα καύσιμα σε όλους τους τομείς της παραγωγής, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.
 
  • To φυσικό αέριο ΔΕΝ μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια.
 
  • Είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον, καθώς το επιβαρύνει κατά τουλάχιστον 38% λιγότερο από τον άνθρακα, 28% λιγότερο από το μαζούτ και 24% από το πετρέλαιο-ντίζελ.
 
  • Ένας τυπικός κινητήρας φυσικού αερίου λειτουργεί με σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο από τους αντίστοιχους πετρελαιοκινητήρες.
 
 
  • Το CNG έχει μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό, ενώ είναι ελαφρύτερο του αέρα και διαλύεται προς τα άνω.
 
  • Υπάρχουν πλέον πιστοποιημένα συνεργεία -από τη ΔΕΠΑ και την TUV- για τη μετατροπή των αυτοκινήτων, ώστε να καίνε φυσικό αέριο, σε όλη την Ελλάδα.
 
 
Ποια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε οχήματα διπλού καυσίμου;
1. Οχήματα συμβατικής τεχνολογίας (καρμπυρατέρ)
2. Οχήματα κεντρικού ψεκασμού
καυσίμου (μονός ψεκασμός)
3. Οχήματα σειριακού ψεκασμού
(πολλαπλός ψεκασμός)
4. Οχήματα εμέσου ή άμεσου
ψεκασμού καυσίμου
5. Οχήματα βενζινοκίνητα – πετρελαιοκίνητα
6. Οχήματα υβριδικά
7. Οχήματα μικρής – μεγάλης ιπποδύναμης
 
ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Η τιμή του CNG είναι περίπου 60% χαμηλότερη σε σύγκριση με τη βενζίνη, 25%-30% χαμηλότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο και περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με το LPG
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)