Πριν το βάλεις στο καράβι...πήγαινε το συνεργείο!

3766 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε σήμερα service, φόρτωσε σωστά το αυτοκίνητό σου και είσαι έτοιμος για διακοπές!

 
Σωστή πίεση ελαστικών = χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης!

Τα φθαρμένα και  ξεφουσκωμένα λάστιχα, εκτός από κινδύνους, κρύβουν και επιπλέον έξοδα καθώς  ο κινητήρας «ζορίζεται» περισσότερο για να κινήσει τους τροχούς. Ελέγχοντας το βάθος του πέλματος (το ελάχιστο πρέπει να είναι 2 χιλιοστά) και την πίεση των ελαστικών (η σωστή αναγράφεται στο «βιβλιαράκι»), σιγουρεύεσαι ότι θα οδηγείς με ασφάλεια και δε θα πετάς άδικα επιπλέον λεφτά σε βενζίνες.

Ανέβαλλες το προγραμματισμένο service; Κι αν σου «μείνει»;

Όταν μπαίνεις σε ρυθμούς διακοπών, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να πας το αυτοκίνητο σου για service. Εξάλλου, τι πειράζει αν το κάνεις λίγες μέρες μετά, σωστά; ΛΑΘΟΣ! Όχι μόνο πρέπει να γίνει ακριβώς στην ώρα του, αλλά αν το αυτοκίνητό σου πλησιάζει τα χιλιόμετρα που πρέπει να έχει κάνει μέχρι το επόμενο service, είναι πολύ καλύτερα να το πας λίγο νωρίτερα από το να αφήσεις να περάσει πρώτα το ταξίδι. Με αυτό τον τρόπο, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες παρουσίασης μιας βλάβης η οποία μπορεί να σου «χαλάσει» τις διακοπές.

Έλεγξε τα φρένα για να σταματάς πριν…το ατύχημα!

Είναι ένας έλεγχος που γίνεται πολύ εύκολα και μπορεί να σε γλυτώσει από κάποιο ατύχημα. Μια γρήγορη ματιά στη στάθμη των υγρών των φρένων και τα σωληνάκια (για να αποκλειστεί η πιθανότητα διαρροών) καθώς και μια δοκιμή των φρένων ενώ το αυτοκίνητο κινείται αρκούν για να βεβαιωθείς ότι λειτουργούν σωστά. Αν όταν πατάς φρένο ακούγεται κάποιος θόρυβος, πρέπει να αλλάξεις τακάκια.

Φόρτωσε το σωστά για να οδηγάς άνετα!

Η φόρτωση των αποσκευών στο αυτοκίνητο θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες ώστε να ταξιδεύεις με άνεση και ασφάλεια. Αρχικά, τα βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν χαμηλότερα ώστε να τραυματίσουν κάποιον από τους επιβάτες σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος. Επίσης, κάτι που πολύ κακώς δεν τηρεί σχεδόν κανείς είναι το ότι οι αποσκευές δεν πρέπει να περνούν το ύψος της πλάτης των καθισμάτων και της εταζέρας για τον ίδιο ακριβώς λόγο που αναφέρθηκε νωρίτερα. Εάν χρειαστεί να φρενάρει ξαφνικά το αυτοκίνητο, οτιδήποτε βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο από το επιτρεπτό μπορεί να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει ακόμα και τον οδηγό, κάτι πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν το φρενάρισμα ήταν στιγμιαίο και η πορεία του αυτοκινήτου συνεχίστηκε κανονικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός