• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/6/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/6/2001

ΔΟΚΙΜΗ
Suzuki Liana 1,6 4x4
 

Συνδυασμός πολλών χαρακτηριστικών
 

Η Suzuki με το νέο της μοντέλο Liana έρχεται να καλύψει τις απαιτήσεις ενός μεγάλου τμήματος του καταναλωτικού κοινού της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το Liana συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά των πολυμορφικών, στέισον βάγκον και χάτσμπακ αυτοκινήτων λόγω της πρακτικότητας και των αρκετά καλών χώρων που προσφέρει σε ένα 5θυρο αμάξωμα ενός όγκου.
 

Την πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτή των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, έρχεται να "χτυπήσει" η Suzuki με το νέο της μοντέλο Liana. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Life In A New Age και αποκαλύπτει τη σημασία που έχει δώσει η Suzuki στη δημιουργία ενός ξεχωριστού αυτοκινήτου, το οποίο συνδυάζει τα χαρακτηριστικά διαφόρων τύπων αμαξωμάτων. Το γεγονός αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την εξωτερική του σχεδίαση. 
Οι γραμμές του αμαξώματός του Liana αποτελούν ένα μείγμα των σχεδιαστικών στοιχείων των πολυμορφικών, στέισον βάγκον και χάτσμπακ μοντέλων. Ο μικρός εμπρός πρόβολος και η μετατόπιση του εσωτερικού χώρου προς τα εμπρός δείχνουν ότι το Liana είναι ένα αυτοκίνητο ενός όγκου. Στο μπροστινό τμήμα του οι γραμμές που ακολουθούνται δε διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα με το διάφανο κάλυμμα, τα οποία προσθέτουν μία ευχάριστη νότα στο σχετικά απρόσωπο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα του πλαϊνού μέρους του Liana τονίζοντας την αισθητική του μοντέλου που βρίσκεται κοντά στην αντίστοιχη των πολυμορφικών αυτοκινήτων, εικόνα που ενισχύεται και από το αυξημένο ύψος της οροφής. Το πιο χαρακτηριστικό μέρος του αμαξώματος του Liana είναι αναμφισβήτητα το πίσω. Η πίσω πόρτα διαθέτει μεγάλο άνοιγμα και το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τζάμι και μαύρο πλαστικό τα οποία αποτελούν ένα ενιαίο σχεδιαστικά τμήμα. Τα πίσω τριγωνικά φωτιστικά σώματα του Liana βρίσκονται στα άκρα του αμαξώματος σε κάθετη θέση συμβάλλοντας στο μεγάλο άνοιγμα της πόρτας.
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τη συντηρητική εξωτερική σχεδίαση του Liana, οι γραμμές που ακολουθούνται στη σχεδίαση του ταμπλό είναι πρωτοποριακές. Παράλληλα το εσωτερικό του έχει να επιδείξει αρκετά καλούς χώρους για τους επιβάτες. 
Η έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και την τετρακίνηση είναι η κορυφαία της σειράς και κοστίζει 5.998.000 δρχ. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 1,3 λίτρα στην τιμή των 4.198.000 δρχ.


Το πίσω μέρος του Liana διαθέτει έντονη προσωπικότητα. Το μεγαλύτερο μέρος της πόρτας καλύπτεται από τζάμι και μαύρο πλαστικό, τα οποία αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο σχηματίζοντας εξαγωνικό σχήμα.

 ΔΟΚΙΜΗ Suzuki Liana 1,6 4x4
 
Συνδυασμός πολλών χαρακτηριστικών
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Εύστροφος κινητήρας με καλή ελαστικότητα
Ανετο εσωτερικό - πρωτότυπη σχεδίαση ταμπλό
Υψηλά περιθώρια πρόσφυσης - σφιχτή ρύθμιση
Υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας