100 Nissan X-Trail με «έξυπνο» Cruise Control θέλουν να τελειώσουν το μποτιλιάρισμα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

100 Nissan X-Trail με «έξυπνο» Cruise Control θέλουν να τελειώσουν το μποτιλιάρισμα

1.813 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2022)

H Nissan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Vanderbilt και το TDOT στις Η.Π.Α., διεξάγουν μελέτη με στόχο να μειώσουν την κίνηση και την κατανάλωση καυσίμου, χρησιμοποιώντας 100 ειδικά X-Trail και έξυπνο αυτοκινητόδρομο!

Πενθήμερο πείραμα από τη Nissan

Η κοινοπραξία CIRCLES, αποτελούμενη από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt, το UC Berkeley, το Temple University και το Rutgers University-Camden, σε συντονισμό με τη Nissan North America και το Τμήμα Μεταφορών του Tennessee, ολοκλήρωσαν ένα πείραμα πέντε ημερών, σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου I-24, κοντά στο κέντρο του Nashville, στις 18 Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

100 X-Trail με cruise control τεχνητής νοημοσύνης

Οι ερευνητές δοκίμασαν ένα σύστημα cruise control εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την εξοικονόμηση καυσίμου και να διευκολύνει την κυκλοφορία, χρησιμοποιώντας 100 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα Nissan X-Trail, το οποίο στις ΗΠΑ προσφέρεται με την ονομασία Rogue.

Ένα όχημα με τεχνητή νοημοσύνη κάνει καλό στην κυκλοφορία

Το πείραμα, το οποίο διεξήχθη από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου, σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου Interstate 24 των Η.Π.Α., βασίζεται σε αποτελέσματα από μια προηγούμενη μελέτη, σε «κλειστό» δρόμο. Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα μόνο όχημα εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη επηρέασε την ταχύτητα και την οδηγική συμπεριφορά έως και 20 αυτοκινήτων που ήταν γύρω από αυτό, προκαλώντας ένα θετικό φαινόμενο “κυματισμού” και συμβάλλοντας στην εξομάλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκαλείται από τον άνθρωπο. Να σημειωθεί πως μόνο στις 16 Νοεμβρίου, το σύστημα κατέγραψε συνολικά 230 χιλιάδες χιλιόμετρα και 3.780 ώρες οδήγησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen