Ένα είδος βακτηρίου με την ονομασία Clostridium TU-103, έχει τη δυνατότητα να παράγει βουτανόλη και κυπαρίνη.

Ένα είδος βακτηρίου με την ονομασία Clostridium TU-103, έχει τη δυνατότητα να παράγει βουτανόλη και κυπαρίνη.

Καύσιμο από βακτήριο

(14/9/2011)

Ερευνητές βρήκαν τρόπο να ενώσουν ένα βακτήριο με παλιές εφημερίδες και να παράγουν τη βουτανόλη, για να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως καύσιμο.

Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης έχουν ολοκληρώσει κάποιες μελέτες που δείχνουν πως ένα είδος βακτηρίου με την ονομασία Clostridium TU-103, έχει τη δυνατότητα να παράγει βουτανόλη και κυπαρίνη. Αναλυτικότερα, το βακτήριο αυτό μπορεί να συνδυαστεί με μια στίβα παλιών εφημερίδων ή απόβλητα ζαχαροκάλαμων και να έχουμε ως αποτέλεσμα από αυτά, την βουτανόλη. Έτσι, στο μέλλον θα μπορούν να τροφοδοτούνται οχήματα που θα κινούνται μόνο με βουτανόλη με μικρότερο κόστος και λιγότερους ρύπους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Το TU-103 ανακαλύφθηκε από τον David Mullin, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, καθώς και με τη βοήθεια της ομάδας του που εργαστήκανε για δύο συνεχόμενα χρόνια. Αυτή την περίοδο, η ομάδα του David ασχολείται σχετικά με το αν το βακτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα απόβλητα που παράγονται κατά τη συγκομιδή των ζαχαροκάλαμων.

Ο David Mullin αναφέρει πως με αυτή την ανακάλυψη θα μειωθεί το κόστος αγοράς της βιο-βουτανόλης, καθώς και τους ρύπους στην ατμόσφαιρα. Συνέχισε, λέγοντας πως η κυπαρίνη βρίσκεται παντού (στο χαρτί, στα κοτσάνια καλαμποκιού, στο γρασίδι) χωρίς να την αξιοποιούμε, αλλά είναι καιρός να το κάνουμε.
CORAL GAS PASXA
skoda